top of page

Vriendschap vanuit zelfbewustzijn en eigenaarschap


“Vriendschap is de stille achtergrond van elke geweldige prestatie.”

 

In de wereld van geüniformeerde professionals is er een bijzondere schoonheid te vinden, niet alleen in de uiterlijke uniformiteit maar vooral in de innerlijke kracht die voortkomt uit zelfbewustzijn en eigenaarschap over het eigen gedrag.

 

Als voormalig leider binnen deze beroepen heb ik het voorrecht gehad om te leren hoe deze eigenschappen niet alleen individuen transformeren maar ook een bron van inspiratie worden voor collega's, de omgeving en de maatschappij als geheel.

 

Jarenlang heb ik met trots leiding mogen geven aan teams binnen het hoog risico domein. Avonturen in de klei van het dagelijkse bestaan, waar we met toewijding onze taken uitvoerden. Het was een periode van intense samenwerking, waarin vriendschappen werden gesmeed en kennis werd gedeeld. Het DNA van de teams, geworteld in de praktijk van het vak, vormde de basis van onze gemeenschappelijke ervaringen en drijfveren.

 

Vriendschap

Het is in deze context van verbondenheid en vriendschap dat mijn pad kruiste met die van Michiel van der Pols en waar wij Afhangen.com hebben opgericht.


Onze vriendschap werd de stille kracht achter de schermen van dit platform. Samen hebben we niet alleen een omgeving gecreëerd waar professionals samenkomen, maar ook een plek waar we lotgenoten kunnen bijstaan in hun eigen zoektocht.


De transformatie van leider naar hulpverlener binnen dezelfde sector heeft mijn begrip van de kracht van zelfbewustzijn en eigenaarschap nog meer verdiept. Het besef dat elke professional de regisseur kan zijn van zijn of haar gedrag is een gamechanger.


Het is niet slechts een uniform dat de schoonheid uitstraalt, maar de innerlijke groei en verantwoordelijkheid die vanuit zelfbewustzijn voortkomen.

 

Eigenaarschap

Het nemen van eigenaarschap over gedrag gaat verder dan het volgen van protocollen; het is een persoonlijke reis van reflectie, groei en inspiratie. Professionals die deze weg bewandelen, worden niet alleen betere individuen maar dienen als lichtend voorbeeld voor hun collega's en de bredere samenleving.

 

Als coach, trainer en vertrouwenspersoon ben ik getuige van de krachtige impact die uitgaat van steun aan geüniformeerde professionals die daarmee hun eigenaarschap erkennen en gaan omarmen.

 

Community

Onze gemeenschap van inmiddels 120 professionals bij Afhangen.com heeft zich ontwikkeld tot een broedplaats van zelfbewuste individuen die niet alleen hun eigen lot bepalen, maar ook anderen helpen op hun pad naar persoonlijke groei.

 

In onze gedeelde ervaringen, lessen en successen blijft vriendschap de verbindende factor die ons sterkt. Samen blijven we inspireren, verrijken we elkaar met kennis en begeleiden we lotgenoten in hun eigen reis.

 

Als stichters van het platform koesteren Michiel en ik niet alleen onze vriendschap, maar ook het voorrecht om te zien hoe onze visie anderen heeft geïnspireerd tot het nemen van eigenaarschap en het ontdekken van de ware schoonheid die schuilt in geüniformeerde professionals.

 

Verbondenheid

Dit artikel dient niet alleen om mijn dankbaarheid uit te spreken naar Michiel en alle overige aangesloten leden van Afhangen.com maar ook als een uitnodiging tot verbinding voor andere die zich geroepen voelen om samen met ons het verschil te maken. Voel je dus vrij om contact op te nemen, zodat we elkaar fysiek of online kunnen ontmoeten.

 

Laat ons samen verder bouwen aan sterke, authentieke verbindingen die de basis vormen voor groei, begrip en succes van die prachtige mensen die dagelijks onder soms meest extreme omstandigheden de maatschappij dienen.

 

Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

 

‘Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.’ – Aristoteles

 

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page