top of page

Dochter van een brandweerman

Bijgewerkt op: 3 mrt.

Als dochter (1975) van een brandweerman groei ik op in Amsterdam samen met mijn broer en tweelingzus.


In mijn beleving was opgroeien in Amsterdam en het hebben van een vader als brandweerman een pittige, intensieve, maar ook een bijzonder leuke tijd in mijn leven.

Met kinderen uit het amsterdamse stadsdeel Bos en Lommer naar school worden gebracht door mijn vader met de brandweerauto, is een van de mooiste herinneringen uit die tijd. Net als het opgroeien op en in brandweerkazerne Nico in Amsterdam.

Bos en Lommerweg 345


Inmiddels snap ik, als hoogsensitief kind, de dynamieken die zowel thuis als bij mijn vader op het werk afspeelde. Nu begrijp ik waarom ik op latere leeftijd heb gekozen voor het beroep als militair.


De dynamieken waarin ik ben opgegroeid waren best intensief, een vader die als brandweerman in Amsterdam als opvoeder en vader van drie kinderen de scepter thuis zwaaide als hij terugkeerde van 24 uursdiensten. Mijn moeder die al haar ervaringen en belevingen met ons als kinderen deelde met haar man, die op zijn beurt als vader van het gezin alles weer kon 'rechttrekken'. Als kind wist ik niet wat mijn vader allemaal had meegemaakt in deze 24-uurs dienst, maar wel kon voelen wat er in hem opgeslagen lag qua energie.

Door onbewust te kiezen voor defensie, als beroepsmilitair in een hoog-risico sector 'vluchtte' ik uit huis. Defensie gaf mij een 'thuis' en een plek waar ik onderdeel ben van een groep. Ik hoorde er bij. Hier heb ik ontdekt wie ik ben. Ik ben gaan werken aan mijn grootste thematieken, die zelfde levensstukken die ik na 26 jaar heb voltooid.

Defensie, een grote leermeester.

Uruzgan TFU12 2010 Algemeen Militair Verpleegkundige

De thematieken die een grote rol speelden in mijn leven zijn onder andere hiërarchie, klein gehouden voelen, opkomen voor jezelf en weer trouw leren zijn aan jezelf. De moeizame relatie die ik met mijn vader had bleek een rode draad te zijn in mijn werk als militair. Het was een van mijn grootste drijfveren om te kiezen voor een baan in de hoog-risico sector.

Mijn drang om te presteren, mijn drive om de beste te willen zijn, mijn discipline en doorzettingsvermogen kwamen allemaal voort uit mijn jeugd. Het mannelijke overlevigsmechanisme heeft al die tijd 'aan' gestaan. Je zou kunnen zeggen dat jeugdtrauma waarin mijn vader een grote rol speelt in een deel van mijn volwassen werkleven binnen defensie mijn gedrag heeft bepaald.


Na mijn uitzending TFU 12 Uruzgan in 2010 wilde ik mij verder ontwikkelen en besloot ik een HBO bachelor te volgen om officier te worden. Gedurende diverse opleidingen om officier te worden kreeg ik steeds meer inzichten en vragen. Waarom verloopt alles in mijn leven zo moeizaam? Waarom altijd die strijd en vechten voor een plek binnen defensie om gezien of gehoord te worden. Niets waarin ik mij begaf zat in een natuurlijke flow.

Toen ik eenmaal kon voelen en begrijpen dat ik al die tijd vanuit mijn hoofd leefde en niet uit mijn hart werden mijn themathieken duidelijk voor mij.


Vanuit al mijn ervaringen en belevingen volg ik nu alleen nog maar mijn hart. Als je eenmaal de weg van het hart bewandelt, kun je niet anders meer. Het volgen van je hart brengt je heel dichtbij jezelf en brengt je terug in je gevoelswereld. Het zorgt er tevens voor dat ik mijn potentieel weer kan voelen, kan zien en kan inzetten. Keuzes maken en bewegen vanuit het hart schept een heel nieuw veld van potentieel waarin ik kan leven vanuit mijn eigen authentieke zelf.


De doorbraaksessie


Dé Doorbraak komt begin 2023 waarin ik mijn hart durf te volgen.

Begin van 2023 wissel ik samen met Michiel van der Pols van doorbraakcoaching.com kennis en wijsheid uit in de vorm van een wederzijdse sessies. Michiel is nieuwsgierig naar mijn manier van werken als Quantum Healing Hyponisis therapeut in mijn praktijk Son Soulessence en ik doorleef bij hem een intense maar heldere doorbraaksessie in het mooie Rotterdam. Het is de doorbraak die mij weer moed, kracht en doorzettingsvermogen geeft om mijn hart te volgen. Ik luister naar mijn hart. Het klopt, hij heeft gelijk, ik ga defensie verlaten het mooi geweest. Ik ben de architect van mijn eigen leven, mijn eigen baas. Waar ben ik nou echt goed in, wat vind ik leuk? Het is tijd om mijn eigen talenten en potentieel volledig te gaan benutten.


Ik kan het iedereen oprecht aanraden om de weg terug naar jezelf te starten, te doorleven en uiteindelijk te voltooien. Nu anno 2024 kan ik oprecht zeggen dat dit de mooiste, dapperste, maar ook moeilijkste weg is dit ik tot nu toe heb bewandeld.

Inmiddels heb ik een fantastische band met mijn vader. Als een van mijn grootste leermeersters heb ik door het terugvinden van de weg naar mijzelf onderweg ook mijn vader weer terug gevonden. Deze hardwerkende man met twee rechter handen, een bulk aan levenservaring en een hart van goud. Deze man, is mijn vader, is mijn leermeester met een prachtige ziel. Wat heb ik veel van hem geleerd.

Het leuke is dat hij ook trots is op mij en mij ondersteunt ook toen ik zei defensie te willen gaan verlaten. Das het beste wat je kan doen Son, doe waar je gelukkig van wordt!

It takes one to know one

Als voormalig hoog-risico professional wil en kan jou helpen weer grip en begrip te krijgen op jouw grote thematieken en levensvragen, zodat al jouw kwaltiteiten en potentieel weer volledig helder en toegangkelijk zijn voor jezelf.


Voel je vrij om contact met mij op te nemen www.son-soulessence.com


Inmiddels ben ik onderdeel van een kleine groep (4) coaches www.afhangen.com en vormen wij samen het Transformatietraject een op maat gemaakt traject speciaal voor de hoog-risico professional.

De transformatie coaches van Afhangen.com
78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page