Zorg

Coaches, trainers, therapeuten en begeleiders met een achtergrond in de zorg

JURJEN GROEN

Sparringspartner, vertrouwenspersoon, teambouwer, zelfstandig ondernemer


ERVARING

Aikido, topsport, Jeugdzorg

 

TE BENADEREN BIJ

Elke willekeurige uitdaging die teveel spanning oplevert. Alle oplossingen heb je immers zelf al. Je weet het alleen nog niet te vinden en daar help ik je graag bij.

 

Locatie: Leersum 


RODERICK SMEIJER

Healthcoach, Kokoro-Yoga instructeur, ervaringsdeskundige


ERVARING

Oud-Marinier, agent (politie Haaglanden), Reclasseerder/Gezinsvoogd, Casemanager Veilig Thuis. 20+ jaren ervaring op het gebied van gezondheid, veiligheid en integrale ontwikkeling.

 

TE BENADEREN BIJ

Gevoelens van onveiligheid (als slachtoffer of agressor), verbinding met buddy/team (you’re not alone!!!!), gedragsverandering (upgrade yourself), (her)structureren leefstijl, stressmanagement, emotieregulatie, echtscheidingsproblematiek/ opvoedingsproblematiek, het verkennen en ontketenen van jouw unieke eigenheid en hoe hiermee dienstbaar te zijn..

 

Locatie: Nederland

HANNEKE TER BEEK 

Ambulanceverpleegkundige, psycholoog, (team)coach, EMDR-therapeut, trainer


ERVARING

20+ jaar in het acute zorgdomein, CCU, SEH en de laatste 18 jaar als ambulanceverpleegkundige. Geïnteresseerd in beroepsgerelateerd trauma. Binnen mijn eigen dienst werk ik als collegiale ondersteuner. Daarnaast train ik TCO en BOT van ambulance/politie en brandweer en begeleid ik gespreksgroepen/teams na ingrijpende gebeurtenissen en/of trauma.

 

TE BENADEREN BIJ

Beroepsgerelateerd trauma, een ‘overlopende emmer’ of ‘barstende rugzak’. Verwerkingsvragen na ingrijpende gebeurtenissen. Levensvragen. Hulpvragen rondom re-integratie, ook mogelijkheden voor coaching-on-the-job.

 

Locatie: Hierden


PIET BROENLAND

Ervaringsdeskundige zorgprofessional, begeleider psychiatrie, coach, counselor, inspirator, spreker


ERVARING

Ervaring: ervaringsdeskundig op het gebied van verslaving en detentie, gecertificeerd zorgprofessional psychiatrie, counselor verslavingszorg


TE BENADEREN BIJ

Inzet eigen ervaringen op werkplek, meedenken inzet ervaringsdeskundigheid, ontwikkelen van beleid omtrent omgaan met verslaving, destigmatiseren van verslaving en detentie. Het geven van voorlichting en presentaties over verslaving & herstel &

meedenken over herstelgerichte aanpak verslaving ( forensisch, LVB, GGZ).


Locatie: Amsterdam



ANGELIQUE POLLEN

Ambulance verpleegkundige, ICU/CCU verpleegkundige (covid)

Lifecoach (outdoor), Gecertificeerd TRE® Provider


ERVARING

Ervaring als verpleegkundige op verschillende vlakken in de gezondheidszorg. Van terminale thuiszorg tot acute zorg. Met name werkzaam geweest op de ICU ( Volendamramp, COVID) en op de ambulance. Ervaringsdeskundige in de gevolgen die werken in de (acute) zorg met zich mee brengt.  Ik heb mij omgeschoold tot Lifecoach en TRE® provider. Ik ben gespecialiseerd in traumaverwerking en inzicht krijgen in patronen en overlevingsstructuren en dit om te buigen. Mijn aanpak is nuchter, betrokken, direct en met humor!


TE BENADEREN BIJ

Cognitief snap je wat er met je aan de hand is. Je herkent patronen, belemmerende overtuigingen en het effect op je gezondheid (of je wilt dit onderzoeken). Het lukt je echter niet te veranderen. Misschien ben je moe gepraat of kan je geen woorden geven aan wat je hebt meegemaakt. De Polyvagaal Theorie en Tension Releasing Exercises helpen je los laten wat zich vast heeft gezet in je systeem. Veilig en in jouw tempo. Jij hoeft niet naar het trauma, je lichaam vertelt het verhaal. Wanneer je TRE® veilig hebt aangeleerd, kan je het zelf toepassen om in balans te blijven!

- stress- en spanningsgerelateerde gezondheidsklachten

- ingrijpende gebeurtenissen

- PTSS

- secondary trauma

- compassiemoeheid

- gewetensnood

- second victims

- onveiligheid op het werk/ bedrijfscultuur


Locatie: Baarn 

ROBERT VAN GASTEREN

Ambulancechauffeur

Register Hypnotherapeut

Stress en burn-out coach

(binnenkort EMDR therapeut)

ERVARING

Na dienstplicht, 11e painfbat ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als brandweerman waarvan de laatste periode als bevelvoerder. Sinds 2010 werkzaam als ambulancechauffeur, instructeur en mentor nieuwe collega’s.

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke ontwikkeling, PTSS, angsten en fobieën.

Locatie: Petten (NH) en Culemborg (GLD) 



JÜRGEN VAN GORKUM

Gedragsspecialist, registerdocent gevaarsbeheersing en weerbaarheid RDG, docent RTGB, coach, verpleegkundige NP, gecertificeerd TTT tapper en mede eigenaar van Egel&Co


ERVARING

Als oud verpleegkundige en door mijn werk als lesgever, trainer en coach bij onder andere defensie, heb ik veel ervaring opgedaan met gedrag en de gevolgen daarvan in al haar vormen. Ik kijk naar de basis en oorsprong van gedrag en geef mensen spiegels en praktische psychofysieke handvatten om hun gedragspalet te verruimen en hun veerkracht, awareness, weerbaarheid en adaptieve vermogens te vergroten; de sleutel tot verandering ligt in onszelf besloten.


TE BENADEREN BIJ

Nagenoeg alles waar mensen in hun gedrag mee worstelen.


Locatie: Egeldojo ’s Gravenmoer of op locatie.

CAROLINE VAN OENE

Arts; Leefstijl coaching en training; Yoga docent


ERVARING

Arts; ervaring in de KNO, Infectieziekten en Jeugdgezondheidszorg. 

Manager en Management team Geneesmiddelenindustrie.

Ervaringsdeskundige op het gebied van stress, werkdruk, tijdsdruk om iemands leven te redden, FOBO's, 36u achter elkaar werken, omgang met hiërarchie (en afhankelijkheid), auto-ongeluk, knobbeltje in borst, diepe burn-out en overstappen naar een ander beroep.

Verder ben ik gecertificeerd Yoga docent, Avatar trainer, Leefstijldeskundige en geef ik ook Shinrin-yoku sessies.


TE BENADEREN BIJ

Burn-out en stress gerelateerde klachten

Moeheid en ademhalingsproblemen na COVID infectie

Slaap problemen

Samen jouw leefstijl verbeteren

Persoonlijk leiderschap

Overstappen naar een ander beroep

 

Goede zorg voor anderen begint bij goede zelfzorg.

FROUKJE SIEKMAN

Leefstijl-Vitaliteits en Remissie coach


ERVARING

Ruim 38 jaar werk ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Hierbij heb ik onder andere gewerkt op een Intensive Care en gezien en meegemaakt wat schokkende ervaringen met mens en professional doen. Dit zag ik niet alleen bij mijn naaste verpleegkundige collega’s en artsen maar ook bij de ambulanceverpleegkundigen en politie die betrokken waren bij de overdracht van de patiënten. Ook in de jaren daarna waarin ik als avond- en nachthoofd in een algemeen ziekenhuis werkzaam was werd ik geconfronteerd met intense situaties waarin ik een begeleidende maar ook praktische rol speelde.

De laatste jaren ben ik betrokken bij een slaapcentrum in een topklinisch ziekenhuis. Hierbij heb ik een ruime kennis van de slaap gekregen en ontdekt dat een goede slaap onontbeerlijk is voor het optimale functioneren overdag en verwerken van onder meer schokkende situaties. 

Sinds 2 jaar begeleid ik als coach zowel patiënten als medewerkers in het ziekenhuis op het gebied van leefstijl en vitaliteit. Hierbij worden mooie resultaten behaald waarbij de coachee weer in balans raakt op verschillende fronten. Sinds april 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart op het gebied van leefstijl, vitaliteit, remissie (coach bij kanker) en preventie. Tevens verzorg ik workshops op het gebied van de slaap, leefstijl en vitaliteit.


TE BENADEREN BIJ

Vragen en problemen die je tegenkomt op de werkvloer maar ook in je dagelijkse leven.

Hierbij kun je denken aan vraagstukken rondom je manier van leven maar ook omtrent je vitaliteit.

Met slaapgerelateerde vraagstukken ben je bij mij aan het juiste adres. Hierbij kun je denken aan hoe je je leefstijl aanpast bij de onregelmatige diensten welke je draait in je hoog risicovolle beroep. Mocht je binnen je hoog risicovolle functie geconfronteerd worden met kanker dan kan dat bovenop je dagelijks functioneren extra spanning opleveren. Ik kan je hierin als professional maar ook als ervaringsdeskundige begeleiden. Ik ben te benaderen voor het geven van workshops op het gebied van leefstijl, vitaliteit en remissie waar kennisoverdracht van slaap een onderdeel is.


Locatie: Zuidlaren

THOMAS GROEN

Verpleegkundige, leefstijl – en stresscoach


ERVARING

Ik heb 4 jaar als verpleegkundige gewerkt op de Acute Opname Afdeling. Hier zag ik de ziekste patiënten voorbijkomen en alle vormen van (kwaliteit van) leven. De patiënt stond altijd op 1, ook als dat overlijden betekende. Moeilijke gesprekken en te nemen beslissingen hoorden hierbij.  Ook acute (zorg)situaties gebeurden regelmatig en ik durf te zeggen dat ik mijn mannetje stond binnen deze situaties. 


In de eerste wave van de C crisis in 2020 werkte ik in de Corona Unit en zag ik de heftigste casussen en meer mensen sterven in 5 weken dan in 4 jaar tijd. Ik maakte het filmpje over #lachmetjeogen en schreef een aantal aangrijpende blogs over deze periode. 

Verder ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van brandwonden, (daardoor) Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) en een negatief zelfbeeld waarvoor meerdere trajecten bij de psychologe en coaches. Verder ervaringsdeskundige op het gebied van stress, werkdruk, tijdsdruk om iemands (kwaliteit van) leven te redden, hiërarchie en stoppen als verpleegkundige.

 

TE BENADEREN BIJ

‘Hoe spreek je je uit zoals je eigenlijk zou willen in plaats van meegaan met de hiërarchische cultuur?’, bespreek ik zeer regelmatig. Ook voor burn-out en stress klachten, persoonlijk leiderschap en de vraag ‘hoe zorg ik voor mezelf als ik altijd voor anderen zorg’. Dit houdt in: leefstijl, vitaliteit binnen onregelmatige diensten en hoge stress situaties. 

 

Ik help jou weer je authentieke zelf te zijn zodat je je leven kunt leiden zoals JIJ wilt en leiderschap (terug) kunt pakken en niet meer continu aan de verwachtingen van anderen probeert te voldoen.

 

“Als je iemand zoekt die het net even anders doet, dan is Thomas helemaal iets voor jou”, schreef een coachee. Ik ben niet bang om moeilijke en pijnlijke vragen te stellen en confronteer op een empathische, humoristische manier. 

 

Als vertrouwenspersoon ben ik er voor mensen met PTSS. Ik coach geen mensen met ‘actieve’ PTSS, wel als de acute fase voorbij is. 

 

Locatie: Amsterdam

TRUDIE ENTHOVEN

Rouwdeskundige- Coach persoonlijke ontwikkeling

 

Ervaring

Met een down-to-earth mentaliteit bied ik rust, ruimte en aandacht voor jou en je verhaal. Samen onderzoeken we welke blokkades, belemmerende gebeurtenissen/patronen jou tegenhouden in je dagelijkse leven. Je gaat als het ware je rugzak uitpakken, herindelen om zo ruimte te creëren voor nieuwe ontwikkelingen.

 

Vanaf mijn 18e heb ik in de zorg gewerkt, binnen verpleeghuizen en Thuiszorg.

In 2006 ben ik als teamcoördinator gaan werken binnen de Hospice, waar mijn aandacht met name uitging naar de zorg voor de mens in de laatste levensfase en de inzet van vrijwilligers. Met de vrijwilligers is het belangrijk een vertrouwensbasis te leggen en hen te ondersteunen in het intensieve werk wat ze doen. Tijdens en na de zorg inzet, zodat ze hun ervaringen kunnen delen, vragen kunnen stellen en op deze manier gehoord en gezien te worden .

.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk, hier leer ik mensen hoe ze zichzelf beter kunnen (laten) zien en ontwikkelen. De kortlopende en resultaatgerichte trajecten zorgen voor inzicht; wat houdt tegen en wat helpt om de gewenste koers uit te zetten.

Ik begeleid en coach mensen   op diverse leefgebieden:  verlies dierbare - gezondheid-werk – toekomstperspectief   persoonlijke ontwikkeling – angsten – trauma’s  -stress en burn-out  

 

Locatie:  Alphen aan den Rijn

Begeleiding vindt plaats in mijn praktijk en/of buiten in de natuur

SELINDE VAN DER SPEK

Ondernemer, Sociaal psychiatrisch verpleegkundige, NLP practitioner, MatriX Professional, Tutor/Coach @Joedy Foundation Kenia, Grief & Loss Support Group facilitator @Swaddle

 

ERVARING

Als psychiatrisch verpleegkundige en SPV heb ik ruim 20 jaar in diverse instellingen gewerkt. Opname, verslavingszorg, biologische psychiatrie en ik heb een aantal jaren als coördinator van een dagbehandeling voor volwassenen gewerkt. Met jeugd werkte ik met jongeren met autisme, eetstoornissen en psychoses. Sinds 2006 woon en werk ik in en online vanuit Portugal, voornamelijk met volwassenen en kinderen met trauma gerelateerde klachten, overbelasting, burn-out en leerproblemen. Ik hou van reizen, delen, verbinding en leren en ben ook in mijn werk internationaal georiënteerd.

 

TE BENADEREN BIJ

(Beroeps gerelateerd) trauma, overbelasting, volle hoofden, rouw en verlies, angstklachten, concentratieproblemen en (medisch onverklaarde) pijnklachten. Wanneer je niet (meer) over de inhoud wilt praten van datgene waar je misschien al heel lang last van hebt help ik je dit op te lossen met de MatriXmethode. Snel, veilig en zonder herbelevingen. Behalve in het Nederlands, kan ik je ook te woord staan in het Engels of Portugees.

 

LOCATIE

Ik werk online vanuit Portugal via videobellen

arrow_drop_up arrow_drop_down