Brandweer

Coaches, trainers, therapeuten en begeleiders met een achtergrond bij de brandweer

MARISKA HIDDING

Brandweer loopbaancoach


ERVARING

In 1997 begonnen ben ik begonnen als brandweervrouw. Na mijn HEAO-opleiding heb ik de afgelopen ruim 20 jaar diverse functie bij diverse brandweerorganisaties vervuld: als beleidsmedewerker, brandweercommandant, interim leidinggevende, projectleider en loopbaancoach. Als ervaren brandweervrouw wéét ik hoe leuk het werken bij de brandweer is. Daarom begrijp ik dus als geen ander hoe lastig het misschien is om te denken aan een loopbaan na de brandweer.

 

TE BENADEREN BIJ

Loopbaanvragen. Moet of wil je nadenken over een nieuwe uitdaging of wil je advies? Laat het me weten en ik informeer je over de mogelijkheden.

 

Locatie: Leidschendam


JASPER WEIJLING

Coach, trainer Mentaalbewust.nl en ervaring met PTSS

ERVARING

Ruim 17 jaar gewerkt in de operationele dienst van de brandweer Rotterdam Rijnmond. Begonnen als vrijwilliger later werkzaam als beroeps brandweerman. Van manschap/duiker doorgegroeid naar bevelvoerder. Na mijn operationele tijd werkzaam voor de afdeling Vakbekwaamheid van de brandweer Haaglanden. In 2017 diagnose werkgerelateerde PTSS gekregen vanuit mijn operationele periode en een intensief herstel en re-integratietraject doorlopen. Sinds 2019 weer volledig hersteld en samen met mijn broer help ik mensen en organisaties de mentale bewustwording in beroepen met abnormale situaties te verhogen. Ik zet hierin mijn eigen opgedane lessen en inzichten zo goed mogelijk in, gekoppeld aan evidence based kennis en vaardigheden.

 

TE BENADEREN BIJ

Het zoeken naar en leren accepteren van de juiste hulp. Reintegratie vraagstukken. Als je iemand zoekt die jouw wereld kent. Als je behoefte hebt aan kennis, inzicht en training over de werking van mentale en fysieke processen in abnormale situaties, de klachten die daarbij kunnen optreden en het bijbehorende handelingsperspectief. Maar bovenal als je behoefte hebt aan iemand die echt even naar je luistert en meedenkt vanuit ervaring hoe je over die Himalaya heen komt die in de weg staat bij je hulpvraag

 

Locatie: Rotterdam en omgeving


MONIQUE DIEMERS

Holistisch therapeut, stress/burn-out coach, NLP coach en ervaringsdeskundige


ERVARING

Actief als vrijwillige brandweer. Ruim ervaringsdeskundige mbt burnout als gevolg van groot energielek. Jarenlange werkzaam geweest als docent VO en MBP, in de (Franse) horeca en hoteleigenaar in Frankrijk geweest. Tegenwoordig alweer jaren werkzaam als holistisch therapeut, daar geef ik niet ‘het doekje voor het bloeden’, maar gaan we samen op zoek naar de oorzaak waarom het bloedt. Ook heb ik een zeer laagdrempelig burn-out traject ontwikkeld.

 

TE BENADEREN BIJ

Stress, burnout, depressie, behoefte aan totale ontspanning, problemen niet persé bespreken maar wel accepteren en verwerken. Daar waar reguliere artsen je niet verder kunnen helpen weet ik (bijna) zeker dat mijn invalshoek je nieuwe inzichten biedt.

 

Locatie: Krimpen aan den IJssel

INEZ VUURBOOM

Coach, trainer, verbinder, adviseur


ERVARING

Mijn brandweer carrière heeft zich afgespeeld via de officiersopleiding aan het destijds NIBRA naar een adviesbureau met heel veel verschillende opdrachten bij verschillende korpsen naar een aanstelling bij een brandweerkorps. Ik heb veel verschillende functies en rollen gehad, waaronder die van teamleider Incidentbestrijding en Officier van Dienst. Met heel veel liefde en plezier kijk ik terug op mijn periode bij de brandweer, ik heb veel interessante dingen gedaan, interessante mensen leren kennen en heel veel geleerd. Ik merkte ook dat ik tegen mezelf aanliep in een aantal situaties. Ik deed mijn werk vanuit bepaalde overtuigingen en patronen die niet meer bij me pasten. Dat schuurde enorm en maakte dat ik in een burn-out terecht kwam. De weg uit de burn-out was de weg van herstellen, rust en later het pad van persoonlijke ontwikkeling. Wie ben ik, wat wil ik, wat is voor mij belangrijk. Het is een heel mooi en boeiend en soms ook pittig proces geweest en soms nog. Maar het is wel de mooiste reis die ik tot nu toe heb gemaakt.

 

TE BENADEREN BIJ

Heb je het gevoel dat je vastloopt, dat het niet meer gaat? Ben je prikkelbaar? Zit je niet lekker in je vel en weet je niet wat er gebeurt? Maak dan een afspraak om te gaan verkennen wat er gaande is. We gaan dan samen op pad om fysiek en mentaal in beweging te komen en te zien wat zich aandient om mee aan de slag te gaan. In je eigen tempo, op je eigen reis.

 

Locatie: Ede (andere locaties in overleg ook mogelijk)

PAUL WEYLING

Trainer, coach, ademcoach en -trainer, EMDR en Mbit

 

ERVARING

Ruim 25 jaar ervaring bij de brandweer. De eerste jaren als vrijwilliger, daarna ruim 20 jaar in beroeps dienst. Doorgegroeid van manschap naar Hoofdofficier van Dienst en ruime ervaring opgedaan in de functies van bevelvoerder en Officier van Dienst. Werkzaam geweest als ploegchef in de 24-uursdienst, teamhoofd Operationele Voorbereiding en Vakbekwaamheid. Docent en mentor geweest voor bevelvoerders en officieren in opleiding.

 

Tegenwoordig zelfstandig trainer, coach, EMDR en Mbit practioner. De afgelopen jaren heb ik mij toegelegd op de werking van het zenuwstelsel en het gebruik van ademhaling om dit te beïnvloeden. Ik geef trainingen en workshops om mensen in een hoogrisicoberoep vaardigheden op dit vlak te ontwikkelen. Dit helpt hen om beter met stress om te gaan, onder druk beter te functioneren maar bovenal eerder signalen te herkennen die kunnen wijzen op PTSS of hieraan gerelateerde klachten.

 

Op individuele basis help ik mensen die tegen een grens aanlopen een nieuwe weg te vinden. 

 

Samen met mijn broer, die ervaringsdeskundige PTSS is, help ik mensen en organisaties de mentale bewustwording in trauma gevoelige beroepen te verhogen. Ons doel met deze workshops is om in hoogrisico organisaties de preventie voor het ontwikkelen van PTSS te versterken.

 

TE BENADEREN BIJ

Vastlopen in het dagelijks leven, stress, burn-out, angsten, behoefte aan een luisterend oor, hulp bij het formuleren en adresseren van je hulpvraag bij mentale klachten/PTSS. Behoefte aan training, kennis en inzicht over de werking van mentale en fysieke processen, ademhaling en de ontwikkeling van PTSS en hieraan gerelateerde klachten.

 

Locatie: Watering/ Den Haag

DENNIS VAN DEN BRAND

Outdoorcoach, lichaamsgerichte trauma coach & healer


ERVARING

Veteraan, in ’96 opgekomen bij 111 pagncie. In ‘99 Kfor1 en ’00 Unmee en in 2003 de overstap gemaakt naar de Brandweer Amsterdam. Binnen de brandweer  begonnen in de 24uursdienst als manschap/duiker later duikploegleider en duikinstructeur in dagdienst. Naast mijn werkervaring ben ik al 15 jaar bezig met mijn persoonlijke ontwikkeling, een zoektocht van wie ben ik eigenlijk tot aan nu en nieuwsgierig zijn tot waar ik toe in staat ben. Een waanzinnige tocht die mij veel heeft gebracht en waarvan ik veel van mijn lessen kan gebruiken in de coaching binnen mijn eigen praktijk. De afgelopen jaren heb ik op het gebied van persoonlijke ontwikkeling diverse opleidingen gevolgd en veel praktijk opgedaan. Sinds 2015 richt ik mij op outdoor & lichaamsgerichte trauma coaching. 

 

Tijdens een coachingsessie neem ik je mee op het pad van healing, het ontdekken en nieuwsgierig zijn naar jouw diepste behoeften. Zorgvuldig leid ik je met mijn vragen tot het begrijpen van wat je ervan weerhoudt om vol in het leven staan zonder angsten en fysieke pijn door weer te ervaren en te voelen wat echt is en wat niet. Je zal leren wie je werkelijk bent, hoe je met jezelf om kan gaan en hoe je jezelf kan genezen.  

TE BENADEREN BIJ

- Fysieke klachten 

- Angsten  

- Stress 

- Ontspanning 

- Acceptatie 

- Rouw & verlies 

 

Locatie: Drachten, Apeldoorn of op locatie

EVELIEN LEMS

Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut en Coach


ERVARING

Ik heb 6 jaar gewerkt als manschap bij de brandweer van de VeiligheidsRegio Haaglanden. Naast mijn vrijwilligerschap bij de VRH werkte ik als HSE Engineer (veiligheidskundige) wereldwijd in de bagger- en offshore industrie. Na 2 burn-outs ben ik mij gaan omscholen en sinds 2016 werk ik als Orthomoleculair Natuurgeneeskundig Therapeut en Coach. Ik heb een integrale aanpak, want wat in het lichaam gebeurt beïnvloed de geest en vice versa. Voeding, leefstijl en mindset komen aan bod.
Mijn interesse in natuurlijk ‘bio hacken’ neem ik mee in de sessies met mijn klanten om op slimme manieren lichaam en geest te optimaliseren. Ik gebruik werkmethoden zoals blikveldtherapie, dit is vergelijkbaar met EMDR met als verschil dat praten over het trauma niet nodig is bij blikveldtherapie. Ook werk ik met limbische anamnese waarbij vast gezette emoties worden verwerkt en zo nodig de Bravermantest om inzicht te krijgen in de neurotransmitters.


TE BENADEREN BIJ

Behoefte aan stressvermindering, meer energie en rust, verbetering van gezondheid, een betere focus, omgaan met uitdagende emoties en situaties of fysieke klachten.

Locatie: Voorburg (online deels mogelijk)

WALTER VAN KAN

Assessor – Coach – Consultant – Trainer


ERVARING

Ruim 25 jaar ervaring binnen de luchtvaart als gezagvoerder, instructeur en examinator. Daarnaast ruim 10 jaar betrokken bij de Brandweer in de regio als o.a. manschap, chauffeur en bevelvoerder.

Nu succesvol in het leiden en begeleiden van de mens achter de professional, het minimaliseren van risico’s en het maximaliseren van teams.

 

TE BENADEREN BIJ

Mentale Veerkracht belemmeringen & persoonlijke ontwikkeling, groei en vooruitgang voor het ervaren van veiligheid, waardering, geluk en plezier op je eigen manier.

 

Locatie: Zuid-West Nederland – Nederland / België 

GINA GODAMORADPOER

NLP coach


ERVARING

Sinds 2017 ben ik actief bij de brandweer als vrijwilliger manschap. Ik maak mooie en unieke ervaringen mee. Maar zie ook de bijzondere bedrijfscultuur en de afstand om hulp te vragen die zich soms voordoet. Uit ervaring weet ik hoe bijzonder moeilijk het kan zijn om even aan de bel te trekken of op de rem te stappen. Toen ik voor korte duur een functie bekleedde als alarmcentraliste kwam ik dit tekort tegen. In een rap tempo werkte ik mij naar een burnout en voelde ik mij overweldigd door schaamte en schande. Ik had gefaald en wist niet hoe ik dit moest oplossen. Het was lastig mijn wensen op dat moment uit te spreken. De behoefte om gewoon even met iemand in een vertrouwde omgeving te kunnen ventileren die het ook snapte maakte voor mij de omschakeling naar mijn beroep (NLP-)coach. 

 

TE BENADEREN BIJ

Ik luister naar je. Maar jij doet het werk. Daar kan jij mij voor benaderen. Ik ben er voor je om jou de regie weer terug te geven. Dat doe ik door je handvatten te bieden en je bewust te maken van je eigen mogelijke valkuilen en patronen. Ik leer je communicatietechnieken en luisteren naar jezelf. Door middel van de opdrachten en technieken maken we je wensen eigen. Met een vrijblijvend telefoongesprek bepalen we samen of jouw specifieke hulpvraag aansluit bij de coaching die ik bied en of jij er een goed gevoel bij hebt.

 

Locatie: Leusden

Stuur een e-mail

arrow_drop_up arrow_drop_down