top of page

Verandering…honger naar of weerstand tegen?

Alles in de natuur is onderhevig aan verandering. “It’s all about energy”, zei Remko eens tegen mij. Touché, Remko S. Kuipers 🎯

De Levenskracht, chi of prana zwelt op en keert weer terug in rust. Zo ook onze gemoedstoestand. Wij mensen bewegen ook in cycli, dagelijks, maandelijks, jaarlijks, een leven lang.

De honger naar voedsel, comfort, liefde, verandering, God, eenheid of plezier maakt het avontuurlijke in ons los (opbouw in energie) of doet ons verstijven uit angst (de chi stagneert). Al eeuwenlang worden Yoga, Qi Gong en Tai Chi gebruikt om te werken aan innerlijke balans en regulatie van onze levenskracht. Het traint de geest om rust te bewaren zelfs wanneer het lichaam onder hoge stress gebogen gaat. De Yi(wisdom mind) beheerst de Xin (emotional mind), de ademhaling als katalysator.

Ben je in staat om uit de gebaande paden te treden en verandering te absorberen vanuit kalmte en geduld? Durf je te dromen en fantaseren? Kun je pauzeren, vertragen, verteren in momenten van verandering of is het de angst of woede/agressie die de overhand neemt?

Momenteel bevinden wij ons in de energie van Hexagram 35. Het grote boek der verandering, de I Ching, werd zo’n 3000 jaar geleden in China gemanifesteerd. Fascinerend dat de opbouw van deze oude wijsheid identiek is aan de opbouw van ons DNA en daarmee een inherent onderdeel van ons “zijn”. De 35 is “De Vooruitgang” genaamd en staat voor snelle en ongehinderde expansie.

Vanuit angst en stagnatie volgt licht en vernieuwing. Aan jou of je deze verteert of weerstaat.

Weet dat je er niet alleen voor staat

✊🏼🔱🙏🏼

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page