top of page

Nazorg op de meldkamer

Ik krijg een appje van een goede vriend. Ooit zijn wij samen begonnen als centralist brandweer. Al heel wat lief en leed hebben we samen gedeeld, zowel privé als ook in het werk.

Vannacht is er een heftig ongeval geweest veroorzaakt door een spookrijder, waarbij twee kinderen zijn omgekomen, hun ouders zwaargewond zijn en ook de spookrijder overlijdt aan zijn verwondingen.

Voor de hulpverleners ter plaatse een verschrikkelijk incident om te bestrijden. Maar wat te denken van die centralisten op de meldkamer?

Ik stuurde deze goede vriend van mij een herinnering aan een overleden collega van ons en hij antwoordde dat hij nog emotioneler werd, want hij was een van de betrokken centralisten van dit heftige incident.

Ook op de meldkamer komen dit soort incidenten keihard binnen, de eerste paniek krijgen zij op de oren, zij maken een beeld in hun hoofd en dat plaatje krijgen ze niet altijd helemaal rond. Het is dan ook zo belangrijk dat ook zij een nazorggesprek aangeboden krijgen! Het liefst met de betrokken hulpverleners, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk, want het volgende incident dient zich alweer aan.


Auteur: Mariska Petstra

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page