top of page

Marineren in negativiteit


" If you don’t let go, you’re gonna torture yourself forever" - Dan Brulé -


Deze opmerking resoneerde de hele ochtend in mijn bewustzijn. Ik heb het namelijk geleefd en ervaren als de waarheid.


Als je niet los kan of wil laten word je martelaar van jezelf, maar ook van degenen om je heen. Ook jouw relaties worden gesaboteerd, wanneer je vasthoudt aan de negatieve energie van bijvoorbeeld (gezichts)verlies. Het verlies van een dierbare, een relatie, status of liefde geeft je de behoefte om vast te grijpen, te fixeren en daarmee niet te accepteren dat er een verandering heeft plaatsgevonden.

Ik noemde het zojuist al; wil je niet of kun je niet? Marineren in negativiteit kan een krachtige strategie zijn om jezelf staande te houden, om vuur te laten branden in je buik. Uiteindelijk brandt het je op. Een eerste stap is de keuze maken om te willen loslaten. Hiervoor is bewustwording nodig. Een coach of therapeut kan hier helpend zijn. Wanneer je je bewust bent van je schaduwpatronen kun je deze gebruiken als bron van transformatie. Wees je bewust van het proces. Loslaten is niet met een druk op een knop realiseerbaar. Het vereist geduld, zachtheid, stilte en compassie.

Vergiffenis is een start evenals het wegnemen van schuld. Beide naar jezelf en de ander. Dat besluit in je hoofd genomen, zal de weg naar emotioneel herstel inleiden. Dit kan jaren duren. Gedurende die periode zul je langzaam meer ruimte gaan voelen en de martelaar zal zijn macht verliezen.


Durf jij het aan om los te laten...? Je hoeft het niet alleen te doen.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page