top of page

Dit kan zo niet langer!

Vanochtend komt er een collega naar me toe op de meldkamer. "Wat heb jij laatst een mooi filmpje op LinkedIn gezet!"


Hij gaat verder: "Dat is precies de reden waarom ik een poosje geleden thuis kwam te zitten: melding na melding op de oren, onderbezetting, geen tijd om even weg te lopen, om het even te laten zakken.... Ik merkte dat mijn lontje steeds korter werd, ik maakte ruzie met mijn omgeving zoals mijn dochter waar ik nooit ruzie mee heb. En toen was er de druppel, nog een incident die er goed inhakte. Dit kan zo niet langer!"


Hij is na de pittige incidenten wel gebeld door het team collegiale opvang. Maar dat bleef bij één belletje. De psycholoog heeft hij zelf via de huisarts geregeld. Hij krijgt nu EMDR en mag een paar uur per dag aan het werk.


Het centralistenwerk wordt nog steeds onderschat: "Jullie nemen toch alleen maar telefoon aan en drukken daarna op de knop?" Geloof me, ik heb in 20 jaar als centralist meer gedaan dan dat!

Hou jezelf in de gaten, luister naar je lichaam. Daar zal je de symptomen eerder voelen dan dat je er bewust van bent.


Over de foto: In 2013 heb ik een melder aan de lijn gehad die tijdens het gesprek is overleden. Hiervoor ben destijds geïnterviewd. Voor dit interview kwam een fotograaf wat foto's maken en terwijl hij wil gaan starten komen er heel veel 112 meldingen binnen. Op deze foto heb ik een melder van een behoorlijk heftig incident aan de lijn.


111 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Σχόλια


bottom of page