POLITIE

Coaches, trainers, therapeuten en begeleiders met een achtergrond bij de politie

ANJA VAN BREE

Rebalancer, Cranio-sacraaltherapeut, systemisch lichaamswerk, paramedisch natuurgeneeskundige


ERVARING

Gedurende 28 jaar in Rotterdam- Rijnmond bij de Directe Hulpverlening/ noodhulp, zeden, recherche, OT, ploegbrigadier, coördinator opsporing. Gedurende 3 jaar bij de Gemeente Rotterdam als wijkeconoom bij Stadsontwikkeling. Ervaring aldaar met veiligheid in de wijk, veilig ondernemen.


TE BENADEREN BIJ

Lichamelijke en geestelijke spanningen, alertheid, angsten, PTSS, burn-out, depressie, hooggevoeligheid (HSP), hyperventilatie, verstoorde ademhaling, migraine, rugpijn, vermoeidheid. Omgaan met emoties zoals boosheid, verdriet, teleurstelling. Gespecialiseerd in het ontladen van stress in hoofd en lijf! Behandeling vindt plaats op de massagetafel.

aanraken ˃ voelen ˃ ontspannen ˃ rust ˃ balans ˃ energie

 

Locatie: Ter Apelkanaal (Gr) en Rockanje

HENK WOLTERS

IZR-therapeut, begeleider familieopstellingen,
coach en trainer


ERVARING

Werkzaam geweest als politieman. Jarenlang actief geweest in de medezeggenschap. Overstap gemaakt naar P&O van de politie. Gewerkt als hoofd van het bureau arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van de politie IJsselland. Als P&O-adviseur gewerkt voor het Kernteam Noord- en Oost Nederland en later voor de Dienst Nationale Recherche. Coach van het management team en trainer van alle operationele teams. Leiding gegeven aan alle personeelsmanagement adviseurs en de afdeling Werving, selectie en loopbaanbegeleiding van de Landelijke Eenheid. Tevens eigenaar van Freiberg Coaching.  Momenteel houd ik me vooral bezig met het begeleiden van mensen door middel van familieopstellingen en het begeleiden van mensen met traumagerelateerde klachten.

 

TE BENADEREN BIJ

Traumagerelateerde klachten; PTSS, burn-out, verslavingen, eet- en drinkstoornissen, etc. Ik maak daarbij gebruik van Interactieve Zelf Resonantie. Een methode, waarbij onderbewuste en/of onbewuste processen zichtbaar gemaakt worden. Mijn motto is: Je moet niet met klachten omgaan. Je moet ze oplossen.

 

Locatie: Apeldoorn en omgeving

VANESSA GEVERS

Verandermanager, spreker, auteur


ERVARING

Twintig jaar ervaring met verbetertrajecten bij gemeenten, UWV en ruim negen jaar brede ervaring binnen de Politie. Sta bekend om hoe ik altijd de verbinding maak tussen de harde en de menselijke ‘kant’ in de organisatie. Betrokken, passie voor ontwikkeling van mens en organisatie, praktisch en pragmatisch. O.a. Master of Public Controlling en gecertificeerd NLP Master Coach, HSP-coach en Organizational Behaviour Manager.

 

TE BENADEREN BIJ

Behoefte aan een luisterend oor, frustraties t.a.v. organisatie/samenwerking/leiderschap, sparren over of leiden van veranderprojecten en -programma’s.

 

Locatie: Rotterdam en omgeving

JOSS VAN DE WETERING

Trainer mentale kracht

 

ERVARING

Korps Mariniers, BBE, Rijkspolitie, rechercheur, Shiatsu therapeut en acupuncturist, groepscoach, communicatietraining, trainer mentale kracht bij de Nationale Politie.

 

TE BENADEREN BIJ

Burnouts, stress, meer balans krijgen in het leven. Lichamelijke behandelingen om weer beter in je lijf te komen. Het begeleiden naar een beter evenwicht in je lijf en hoofd door het inzetten van o.a gericht voedingsadvies. Maak hierbij ook regelmatig gebruik van de Heartmath methode. Mijn motto: Fit in je hoofd, fit in je lijf!

 

Locatie: Meteren

MARJOLIJN VAN DIEREN

Paardencoach, spreker


ERVARING

Mijn loopbaan begon bij de Koninklijke Marechaussee. Hierna heb ik 20 jaar bij de Nationale Politie in de executieve dienst gewerkt. Zowel in de Noodhulp als bij de bereden politie. Naast mijn functie heb ik onder andere, gewerkt aan een preventie project waarin duidelijk naar voren kwam dat het mentale en fysieke deel van de mens met elkaar verbonden is. De volgende stap die ik genomen heb is het starten van mijn eigen paardencoach bedrijf waar ik veel hulpverleners en hun gezinnen begeleid.

 

TE BENADEREN BIJ

Als je daadwerkelijk aan verandering toe bent. Zowel de paarden als ik kijken niet naar een diagnose, maar nou jou als mens en wat er voor jou nodig is. Ik werk door middel van opstellingen met mijn paarden en werk graag op de ‘diepere lagen’ van de mens. Ben je aan verandering toe, kom maar op de lijn.

 

Locatie: Veessen (Gld)

KATRIEN BEIJER

Coach, counselor, systemisch paardencoach, opsteller

Brigadier Nationale Politie


ERVARING

Ruim 36 jaar bij de politie werkzaam (jeugd/zeden/sociaal maatschappelijk vlak, wijkagent, noodhulp, recherche, vermiste personen, vertrouwenspersoon en lid van de coachpool Nationale politie) daarbij op hoog niveau in de paardensport geacteerd en sinds een aantal jaren een eigen coaching/counseling bedrijf aan huis in de Achterhoek. Op vele vlakken ervaringsdeskundige zowel privé als bij de politie. Ik zoek elke keer weer verdiepingen op het vlak van psychotrauma waarbij ik het geleerde weer combineer met de inzet van het paard.

 

TE BENADEREN BIJ

Wanneer je dreigt vast te lopen of vastgelopen bent in je leven.

Specialisatie: stress/burn-out klachten, HSP, PTSS/trauma verwerking, relatie-/communicatie problematiek, zowel privé, in je familie als op het werk. Ik ga van het principe uit dat iedereen een gezond deel in zich heeft en dat daar de kennis, wijsheid en oplossing voor jou zit. Daar vanuit neem ik je mee in groei en ontwikkeling en heling daar waar verwonding is ontstaan.

Het leven is net een tango. Drie pas vooruit, twee achteruit, plat op je bek door de blubber maar je hebt 1 pas winst! Leiden en volgen wisselen elkaar af om uiteindelijk het stuur van je eigen leven weer zelf in handen te hebben.

Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website voor een sfeerimpressie of recensies. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen.

 

Locatie: Halle (Gld)

SELMA BUSSER

Adviseur, Coach, gastdocent bij samenwerkingsvraagstukken

 

ERVARING

Hfd-inspecteur van politie, ME-cdt, OVD/HOvJ, teamchef. Vervolgens bij diverse gemeenten gewerkt in het veiligheids- en het sociaal domein. Meerdere complexe verandertrajecten vorm gegeven. Sinds 4 jaar adviseer en coach ik: management, teams en individuen bij (taaie) samenwerkingsvraagstukken in zowel uiteenlopende overheidsorganisaties als in het bedrijfsleven. Daarnaast ben ik gastdocent systeemdenken bij o.a. SIOO, De Baak en de Balansgroep.

 

TE BENADEREN BIJ

Samenwerkingsproblemen die jij individueel ervaart of jullie gezamenlijk als team. Het krijgen van inzicht in het ‘organisatie systeem’ waarvan jij (je team) deel uitmaakt. Zodat je weet waarom de dingen ‘gaan zoals ze gaan’ en hoe je daarin verandering kunt brengen. Niet door te beschuldigen, maar juist door te ‘ontschuldigen’!

 

Locatie: Sassenheim

HANS DRAYER

(team-)coach, trainer, begeleider


ERVARING

Politieman in Amsterdam, Flevoland en Landelijke Eenheid. Mobiele Eenheid en ervaringsdeskundige geweldgebruik. Ervaring in politiewerk en leidinggeven daaraan. Ook docent en vertrouwenspersoon geweest op Politieacademie. Langjarige ervaring in zelfstandige coachpraktijk. Ook ervaring bij gemeentelijke handhaving.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke ontwikkeling, over je grenzen (laten) gaan, PTSS, Burn-out, EMDR, omgaan met schaduwkanten van jezelf, identiteit vinden, energie opdoen, loopbaan oriëntatie, rouw en verlies, levensbeschouwelijke issues, kortom als veranderen niet vanzelf gaat. Mapstell-guide (DISC) en wendkracht-coach

 

Locatie: Gelderland

TESSA KINGMA

Bedrijfskundige, vliegerpsychologie, coach, trainer, schrijver, praatmaat

 

ERVARING

10 jaar bedrijfsleven, 10 jaar militair en 10 jaar executief bij de politie. Ervaringsdeskundig zowel zakelijk als privé. Niets menselijks is mij vreemd. Bekend en ervaren met bedrijfskundige-, politieke- en mediagevoelige thema’s binnen gevestigde culturen en de effecten daarvan op leiding geven en leiding krijgen. Werken onder druk en met grote verantwoordelijkheid tijdens of na schokkende gebeurtenissen en ten behoeve van hen die dat doen.

 

TE BENADEREN BIJ

Burn-out klachten, depressie, conflicten, trauma’s en levensvragen. Specialisatie: (je)zelf vertrouwen, (terug) in eigen kracht komen, succesvol zijn en energie besparen.

 

Locatie: GelderlandNIELS ROEST

Coach, inspirator, therapeut, visualisatie- en ademhalingsgoeroe en een goede luisteraar

 

ERVARING

Veteraan, onderofficier bij BSB, senior AT Amsterdam. Veel ervaring met werken met mensen die fysieke- en mentale pijn ervaren. Duizenden mensen geholpen door heel Nederland. Nu veel ervaring als meditiatie, visualisatie en ademhalingscoach.

 

TE BENADEREN BIJ

Doorbreken van oude patronen/leven in het verleden, vinden van nieuwe energie en het creëren van een toekomst precies zoals jij dat wilt. Verhelpt ook fysieke pijnklachten

 

Locatie: Heiloo


Stuur een e-mail

JANET VAN BUEL

HeartMath Coach/ Trainer/ Hypnotherapeut


ERVARING

21 jaar executieve politie-ervaring, in diverse functies met name bij de opsporing, laatste jaren als leidinggevende. Ik ken de hoogtepunten van het werk, de krenten uit de pap, de collegialiteit, maar ik ken ook het ongemak wat het werk soms met zich mee kan brengen.

Ik werk inmiddels als Hypnotherapeut en HeartMath coach/trainer en geef daarbij nog regelmatig trainingen op de politieacademie.


TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke ontwikkeling en groei. Mijn expertise ligt op het gebied van het doorbreken van belemmerende overtuigingen, blokkades, negatieve patronen en angst. Daarbij  kan ik je helpen om meer veerkracht en focus in je leven krijgen en stress te verminderen.

 

Locatie: Gorinchem

HANS VAN IERSEL

Toegepast Psycholoog, coach- trainer, verzuimadviseur en Politieagent

 

ERVARING

Veel ervaring binnen het politiewerk en weet wat (werk)stress kan doen met individuen, gezinnen en werk. Dit heeft gemaakt dat ik me ben gaan toeleggen in de preventie, ondersteuning en aanpakken van psychosociale problematiek. Inmiddels ben ik 12 jaar actief in de psychosociale hulpverlening.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke ontwikkeling, zingeving, stress, burn-out, depressie, rouwverwerking, eerste opvang na traumatische ervaring, gezinsbegeleiding, re-integratieadvies, of gewoon een gesprek met een bakkie.

 

Locatie: Sittard


Stuur een e-mail


HEIDI NAGELHOUT

Coach, trainer en adviseur voor professionals en teams

 

ERVARING

Bijna 20 jaar bij de politie gewerkt in verschillende eenheden en functies. Ik ben als meisje van 18 begonnen in Den Haag en uiteindelijk in Midden-Nederland beland. Ik ben werkzaam geweest in de noodhulp, opsporing, wijkzorg, gewerkt als Chef van Dienst, jeugdagent in Lelystad, trajectbegeleider hoger politieonderwijs en als laatste was ik werkzaam als toegevoegd Teamchef OBT in Oost-Nederland en volgde ik de MTL (Master Tactisch Leidinggeven). Uiteindelijk besloot ik een hele ommezwaai te maken, via het runnen van een horecatent naar beleidsadviseur voor het landelijk programma Burgernet, met als (eind)bestemming mijn eigen bedrijf Frontlijn Coaching en Advies. Mijn missie is om zoveel mogelijk professionals en teams in de vitale beroepsgroepen te helpen om beter, prettiger en fijner te leven & werken.

 

TE BENADEREN BIJ

Niet lekker in je vel zitten, mentale/ morele/fysieke overbelasting, burn-out, stress, futloos, leefstijl, vitaliteit, zingeving.

Werken bij de politie (of ander vitaal beroep) doe je omdat je een belangrijke en zinvolle bijdrage wil leveren aan de samenleving. Je bent er voor de ander en niet te vergeten je wil/moet er altijd zijn voor je collega’s. Er zijn voor jezelf staat helaas meestal niet op het lijstje. Wat mij betreft moet het normaal gaan worden dat ‘leren zorgen voor jezelf’ prio 1 is. Dat is niet altijd makkelijk, maar wel absoluut noodzakelijk. Ik kan je helpen om mentaal en fysiek beter voor jezelf te zorgen, zodat je weer lekker in je vel zit.

 

Locatie: Elburg


JOLANDA BOERSMA

Coach, luisterend oor, leefmeester en operationeel expert politie

 

ERVARING

Ik ben nu ruim 27 jaar in dienst bij de politie. Door de jaren heen internationaal samengewerkt. Samenwerking met verschillende diensten met name op het gebied van extremisme en terreur. Als operationeel Expert leiding willen geven met menselijke maat. Betrokkenheid bij persoonlijke omstandigheden van collega's die het zwaar te verduren hebben. Schrijfster van Ontwikkelplan Madelief, voor en door collega’s samen oplossingsgericht en maatwerk aanpak voor hen die dat behoeven binnen de organisatie, om zodoende begeleiding te bieden bij afscheid van werk en collega’s.

Opleiding Meesterschap Levensafronding en coaching gedaan om nog beter te kunnen adviseren en collega’s te begeleiden op hun soms donkere en eenzame pad.

 

TE BENADEREN BIJ

Wanneer je een luisterend oor nodig hebt. Tips en adviezen wilt waar je heen kan met je vragen. Een stukje begeleiding op persoonlijk warm vlak, van een mens met behoorlijk wat eigen (levens)ervaring in de wereld van de Politie. Die begripvol maar ook stevig in de wereld staat en je even een duwtje in de andere ietwat lichtere richting mag geven. Er is altijd een oplossing ook al zie je die soms even niet.


Locatie: Hoef en Haag (Nieuwegein)


Stuur een e-mail

JAAP MACKAAY

(Hoofd)agent, docent (politieacademie), examinator neurocoach @Pure-M, spreker

 

ERVARING

Executieve ervaring bij de politie (noodhulp), enige recherche ervaring, later administratief technisch geworden bij de politie (IT), docent Leidinggeven aan mensen (LAM) en Verandermanagement binnen de OLL aan de Politieacademie en examinator LAM, Verandermanagement en Management & Organisatie voor de OLL bij de Politieacademie. Daarnaast ervaring als projectleider, leidinggevende in zowel overheid als bedrijfsleven. Spreker lezingen “Brein in bedrijf”, waarin de ‘ software’ van ons brein (gegevensverwerking en fundamentele besturingsprogramma’s) en de aansturing van onze fysiologie centraal staan.

 

TE BENADEREN BIJ

Stressgerelateerde en psychosomatische gezondheidsvraagstukken, saboterende gedragspatronen, en belemmeringen die het optimaal functioneren van de Mens (emoties, overtuigingen. motivaties, gedragingen en gezondheid) in de weg staan.


Locatie: Ruurlo (Gld)

MANDY VERKERK

Coach, trainer en toegepast psycholoog. Eigenaar van Ik Moed

 

ERVARING

22 jaar politie ervaring binnen allerlei disciplines van de politie. Van agent tot brigadier, leidinggevende in de surveillancedienst, studentencoach en trajectbegeleider. Sinds 2011 ben ik werkzaam als toegepast psycholoog en coach op het gebied van traumaverwerking.  Inmiddels heb ik mijn gebied uitgebreid met burn-out en angstklachten.

 

TE BENADEREN BIJ

Trauma, PTSS, burn-out en angstklachten.

Ik streef naar een wereld waarin bekend is dat trauma, burn-out en angstklachten te genezen zijn zonder medicijnen. Een wereld waarin de stem van het lichaam serieus wordt genomen. Want de stem van je lichaam vertelt je wat jouw pad is en wat je hebt te doen.

Werken vanuit de kracht van kwetsbaarheid staat bij mij centraal en ik geloof erin dat genezing mogelijk is wanneer er oprechte verbinding is met de client, er sprake is van een holistische aanpak en de client de regie heeft en houdt zodat hij zijn eigen pad kan volgen.

EMDR en EFT zijn twee van de technieken die toepas in mijn praktijk.

 

Locatie: 's-Gravendeel

NIELS HENDRIKSEN

Coach, trainer


ERVARING

24 jaar politie ervaring in zowel uniformdienst als opsporing, in de rang van agent tot en met inspecteur. Van wijkbureau’s (buitengebied én centrum Den Haag) tot verkeerspolitie en politieacademie. Lid Mobiele Eenheid, politiebiker, motorsurveillant verkeerspolitie en examinator rijopleidingen, veranderprogramma’s zoals Blauw Vakmanschap en Duurzaam Verbeteren. Nu heb ik een coachdiploma en een eigen coachpraktijk Balanceyourmind.nl, aangesloten bij de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches (nobco)

 

TE BENADEREN BIJ

Burn-out, stress, balans kwijt (in werk en/of privé), (zelf)vertrouwen, relatieproblemen, minder energie hebben, conflicten, levensvragen. Ik help je weer in balans te komen en met een positieve mindset verder te gaan.

 

Locatie: Westland

ANDRE WEIJERS

Directeur Politie Opleidingencentrum Nederland, Lifecoach


ERVARING

23 jaar politie Amsterdam, uniformdienst,

burgerpot, ME en AE, Verdovende Middelen, AT en OT commandant, 

Persoonsbeveiliger, hoofdmentor OT-opleidingen Politieacademie, Docent Mentale kracht, Life coach, fitness en krachttraining instructeur

 

TE BENADEREN BIJ

Meer balans, beter presteren

persoonlijke ontwikkeling,

energiemanagement, veranderen en doorbreken oude patronen, inzicht in jezelf en bij behoefte aan een life coach

 

Locatie: Bollenstreek e.o.

COURT CAMERON

Trainer Mentale Kracht (politie organisatie). Ondernemer: Expeditie begeleider voor persoonlijke en vitale groei.

 

ERVARING

Na mijn sportopleiding heb ik les gegeven als sportdocent. Naast de sport, wilde ik fysiek meer uit mezelf halen en ben daarom naar defensie gegaan met als huidig station de politie, als trainer Mentale Kracht. Binnen defensie en politie heb ik bij verschillende eenheden gezeten. De ervaringen die heb opgedaan binnen de (top)sport en het werken bij defensie en politie heb ik gebundeld, aangevuld met allerlei opleidingen op het vlak van persoonlijke, fysieke en mentaal- emotionele ontwikkeling. Op deze wijze ben ik in staat om individuen en groepen te begeleiden om Fysiek, Mentaal en Emotioneel in balans te komen.

 

TE BENADEREN BIJ

Ben jij gemotiveerd, maar loop je keer op keer vast in je patronen, waardoor je je doelen niet haalt, weinig energie hebt of steeds terug valt in ‘oud gedrag? Ik zie duurzame gedragsverandering als een expeditie. Het is een uitdagende tocht, waarbij je steeds voor nieuwe uitdagingen komt te staan. Ik geloof dat als jij fysiek, mentaal en emotioneel in balans bent, je de berg van gedragsverandering gemakkelijker beklimt. We gaan op zoek naar jouw vaste patronen en doorbreken deze samen. Ik hanteer hierbij een unieke methode, waarbij ik je door beweging fysiek, mentaal en emotioneel sterker maak, waardoor jij jouw uitdagende berg kunt beklimmen. Op de top van de berg ervaar jij dat je gedrag duurzaam veranderd is en ervaar je meer balans, waardoor je een volgende berg makkelijker en met meer vertrouwen beklimt.

 

Locatie: Etten-Leur

SHARON VAN DER ZWAAG

Equine assisted coach, ervaringsdeskundige werkzaam bij  Lentis, coach, spreker

 

ERVARING

Ik heb 19 jaar gewerkt bij de politie in de executieve dienst en heb ervaring met het oplopen van een beroepsziekte. Ik heb presentaties gegeven aan leidinggevenden en bedrijfsopvangteams over het hebben van PTSS , depressie en suicidale gedachten. Dit deed ik om stigma’s tegen te gaan en inzichten te geven in de benadering van deze collega’s. Door vooral te kijken naar de mogelijkheden, mijn kwaliteiten en wensen heb ik ervaren dat we veel meer kunnen dan we soms zelf denken. Ik ben de opleiding ervaringsdeskundigheid in zorg en welzijn aan de Hanzehogeschool Groningen gestart om deze ervaringen professioneel in te kunnen zetten en zodoende een helpende hand te kunnen bieden in het begeleiden van collega’s met mentale problemen. Ik ben eveneens werkzaam bij de GZZ en begeleid mensen met ernstig psychiatrische aandoeningen waarbij ik vooral uitga van de mogelijkheden en competenties van deze mensen zodat ze hun leven zodanig in kunnen richten dat ze voldoende kwaliteit van leven hebben. Ik heb mijn eigen coachpraktijk en coach mensen met behulp van paarden.

 

TE BENADEREN BIJ

PTSS, depressie, burn-out, trauma, gebrek aan zelfvertrouwen en wanneer je op zoek bent naar je eigen krachten, kwaliteiten en passies

 

Locatie: Roswinkel (tussen Ter Apel en Emmen)

MARION SWITSER

Operationeel Expert wijkagent

Psychosociaal therapeut

Registerlid NFG


ERVARING

Ik ben Marion en bijna 38 jaar werkzaam bij de politie in een executieve functie.

Het politiewerk heeft mijn interesse aangewakkerd om meer te weten te komen over het ontstaan van gedrag. Hoe komt het dat wij ons gedragen, zoals wij ons gedragen? Hebben we hierin een keuze? Wat heeft mijn achtergrond hier mee te maken en kan ik mijn gedrag veranderen? Politiewerk is mooi werk, maar kan ook stressvol zijn en soms traumatisch. Ik wilde weten op welke manier ik het beste kon leren omgaan met deze stress en soms traumatische gebeurtenissen. Om mij hierin te verdiepen ben ik psychologie gaan studeren. Binnen de politie ben ik al vele jaren vertrouwenspersoon. Ik ben begaan met mijn medemens en gun een ieder een fijn leven. Je hebt dit helaas niet altijd in de hand, want ook negatieve gebeurtenissen horen bij het leven, maar kunnen uiteindelijk toch vaak iets moois creëren. Ik ben er voor je, om jou ook weer een lichtpuntje te kunnen laten zien, je een luisterend oor te bieden of je te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling en doelstelling.

 

TE BENADEREN BIJ

Je kunt bij mij terecht voor coaching en psychosociale therapie op gebied van:

 

Stress, angst en spanning, niet lekker in je vel

Werkdruk en burn-out

Persoonlijke problemen

Nare ervaringen, trauma’s

Personal coaching

 

Locatie: Nissewaard e.o.

AREND VOOGD

Coach, (Ted)spreker, counselor, trainer, blogger


ERVARING

Sinds 2007 ben ik werkzaam bij de politie in Rotterdam en na 3 jaar Directe Hulpverlening (noodhulp) en Mobiele Eenheid ben ik aangenomen bij Team Parate Eenheid de ondersteuningsgroep van de Eenheid. Sinds september 2020 ben ik aan de slag bij FIT@NP en coach/counsel collega’s die re-integreren na PTSS of Burn-out. Als coördinator van Team Collegiale Ondersteuning van DROS/DROC stuur ik onder andere het team aan en draai zelf ook de piketdiensten om klaar te staan voor de collega’s.

 

TE BENADEREN BIJ

Waarom coach ik: Omdat ik een verschil wil maken. Wanneer kun je een verschil maken? Dat gebeurt wanneer jouw passie in conflict komt met de realiteit! In 2015 haalde ik mijn TotalBalance coach diploma en ben daarna nooit gestopt met mijn persoonlijke ontwikkeling en heb een heel scala aan opleidingen gevolgd. Ik voel en ervaar het echt als onrecht wanneer mensen die zich dagelijks inzetten voor de veiligheid en orde in de samenleving de hoogste prijs betalen. De prijs die kwaliteit van leven heet. Je staat nu eenmaal midden-in-de-ver-van-je-bed-show en draagt een last die maar een kleine groep van de bevolking hoeft te dragen. Neem dan ook de tijd voor onderhoud voor je zelf en dat soms zo noodzakelijke herstel.

 

Ik ben te benaderen bij: Burn-out gerelateerde klachten, rouw en verlies, depressie, omgaan met én verwerken van heftige incidenten en vragen op het gebied van zingeving. Zelfbeeld, Holistische coaching, Motiverende spreker, groepstrainingen en online webinars. New Season Coaching heeft een christelijke identiteit.

 

Locatie: Zuidland (Rotterdam e.o.)

JACCO DE JONG

ERVARING

Mijn hele leven heeft in het teken gestaan van Bewegen: sport en ontwikkeling. Van het CIOS en werken in de sport de overstap gemaakt naar de Politie. Als hoofdagent bij het korps Hollands-Midden (nu eenheid Den Haag) gewerkt in oa Gouda, Bodegraven en Alphen aan den Rijn. Daarna tien jaar als IBT docent gewerkt voor de eenheid Den Haag, locatie Alphen aan den Rijn. HBO Toegepaste Psychologie gestudeerd en toen veel gewerkt met politiemensen voor extra begeleiding bij psychosociale problemen. Als eigenaar van M4O, een coaching- en trainingsbureau, lever ik maatwerk, gericht op ontwikkeling en gedragsverandering. Ook geef ik training Gevaarsbeheersing aan BOA’s. Nu werkzaam als MDFT therapeut bij een Jeugdzorg instelling.

 

TE BENADEREN BIJ

Als JIJ op zoek bent naar iemand die je op een normale, relaxte, duidelijke en humorvolle manier kan helpen bij:
•    Stress, angst en spanning;
•    Niet lekker in je vel zitten;
•    Zelf Ontwikkeling;
•    Persoonlijke problemen;
•    Personal coaching;
•    Kernwaarden, kwaliteiten bepalen;
•    Een luisterend oor, zonder oordeel;
•    Om tegen aan te praten;

 

Ik geloof in Ontwikkeling!
Met andere woorden: je leven is in beweging, op persoonlijk vlak en in het systeem van je gezin, familie en werk. Stilstand zorgt voor spanning, sleur, stress en kwijtraken van de regie. Door in beweging (écht in beweging is ook een goede optie!) te komen en te werken aan Eigen Ontwikkeling kom je dicht bij jezelf en de mensen om je heen!

De combinatie van zelf (fanatiek) sporten, ervaring in les – en training geven, Toegepast Psycholoog-zijn, werken als Gezinstherapeut en mijn levenservaring zorgen ervoor dat ik iedereen maatwerk kan geven!

 

Locatie: Alphen aan den Rijn

ANNELIES DROST

Coach, paardencoach, trainer, begeleider systemisch werk, Mind Eye Power

 

ERVARING

Zo’n 18 jaar geleden begon ik in de noodhulp bij de politie.

Vervolgens werkte ik bij de specialistische opsporing en werd hier uiteindelijk leidinggevende en adviseur. Ook heb ik als tactisch coördinator bij grootschalige onderzoeken gewerkt.

Sinds 3 jaar werk ik als politiecoach.

De afgelopen 11 jaar heb ik me verdiept in loopbaan en levensloopcoaching, NLP, systemisch en energetisch werk, trauma begeleiding en coachen met paarden. Mede door eigen ervaring, kreeg ik een diep besef dat alles met elkaar verbonden is. Ons hoofd, ons wijze lichaam en ziel, deel uitmakend van een groter geheel. Vanuit dit mensbeeld werk ik op een fijne plek, bij de paarden of ontmoeten we elkaar digitaal.

Als ervaringsdeskundige weet ik hoe het is om heftige (traumatische) ervaringen mee te maken, maar ook om dit te verwerken en te worden wie je in essentie bent.

 

TE BENADEREN BIJ

Wie je ook bent, je neemt jezelf altijd mee. Jouw unieke persoonlijkheid, familiegeschiedenis, eigenschappen, schaduwkanten, verwondingen en kracht.

Het leven vraagt soms om los te laten en nieuwe paden te ontdekken. Wil je samen met mij kijken wat jou belemmert en hoe jij de krachtigste versie van jezelf kunt worden? Dan gaan we op zoek naar jouw vitale energie.

Je bent welkom op een veilige plek. Het vraagt moed om een stap te zetten en hulp te vragen. Ik werk graag positief en oplossingsgericht en geloof dat het antwoord er diep van binnen al is.

Specifiek: Stress-Burn-out, rouwverwerking, zingevingsvragen, balans in innerlijke rust en de buitenwereld, loopbaan en levensloop coaching, leren (her)kennen van de taal van je lichaam en innerlijke wijsheid, Inzicht in je familiesysteem en hoog sensitiviteit.

 

Locatie: Driebergen e.o.


Stuur een e-mail

ROSALIE OTTENS

Paardencoach

ERVARING

Ik heb 20 jaar bij politie Nederland gewerkt en heb in de noodhulp veel meegemaakt. Met deze ervaringen in mijn rugzak heb ik mij in 2018 omgeschoold tot allround paardencoach en heb ik mij gespecialiseerd in trauma, rouw en verlies begeleiding en verwerking. Ik zet mijn IJslandse paarden graag in voor hulpverleners die net datgene missen aan opvang en begrip voor situaties die een hulpverlener meemaakt. 

 

TE BENADEREN BIJ

Als HBO opgeleid paardencoach coach ik volwassenen en kinderen in mijn bedrijf In2you Paardencoaching. Ook werk ik daarnaast als paardencoach bij een zorginstelling voor jongeren met trauma en/of GGZ indicatie. Ook gezinscoaching is een mogelijkheid. Mijn sessies zijn laagdrempelig, professioneel en evidence based. Ik ben gevestigd in het kleine dorpje IJhorst in de gemeente Staphorst. Paardencoaching op mijn locatie vind plaats in de natuur en in alle rust.

 

Locatie: IJhorst

AMBER HACKMANN

Lifecoach

 

ERVARING

Als ervaren HR-adviseur & coach heb ik bijna 20 jaar met veel plezier binnen de politie (eenheid Noord-Holland en eenheid Amsterdam) gewerkt binnen blauwe en grijze teams. Daarbij werkte ik de laatste jaren als leidinggevende (MD-tactisch 3 jaar bij o.a. DRIO en CM). Vaak zag ik collega’s vastlopen op levensvraagstukken, zoals: past mijn werk nog wel bij mij? Wat wil ik (nog) in mijn leven? Waar wordt ik nou eigenlijk gelukkig van? Wie ben ik nu ik door ziekte ben uitgevallen en ik niet meer terug wil/kan naar hoe het was? Hele belangrijke vraagstukken, maar waarvoor onvoldoende tijd was om ècht mee aan de slag te gaan.  Tijdens de reorganisatie zat ik zelf niet meer goed op mijn eigen plek, omdat ik anders wilde kunnen werken. Ook overstap naar een andere eenheid hielp niet . Uiteindelijk besloot ik daarom eind 2018 de politie te verlaten om voor mijzelf te beginnen.

 

Inmiddels heb ik twee bedrijven: Barnsteen Lifecoaching & Barnsteen Teammanagement en ben ik superblij met deze stap. Van hieruit kan ik namelijk veel meer voor jou betekenen! Met Barnsteen Lifecoaching help ik jou in je vindtocht naar (meer) geluk. Dat begint met ontdekken wat je nu ècht wilt. Als je dat weet, kun je namelijk ook keuzes maken die daar bij passen. Simpel? Nee zeker niet. Maar je krijgt wèl weer grip op hoe jij je leven het lekkerst kan leven & werken.

 

TE BENADEREN BIJ

Vragen over persoonlijk leiderschap, zingeving, plezier en geluk hervinden in je werk en in je leven

2-daagse trainingen om jouw 5 belangrijkste waarden te (her)vinden en daarmee je geluk in eigen hand te kunnen nemen

 

Locatie: Zaanstreek/Noord-Holland

MAAIKE BRODIE

Coach/therapeut/trainer 

 

ERVARING

Ik heb 14 jaar in Rotterdam gewerkt bij de Regionale Recherchedienst, als strategisch analist 

en forensisch gedragskundige bij met name ernstige moord- en zedenzaken. 

Ik spreek de taal, begrijp de humor, ken de druk op je privé situatie en je (lichamelijke- en geestelijke) gezondheid. Ik weet hoe leuk het is om met zijn allen bezig te zijn met waarheidsvinding en hoe intens de verbondenheid kan zijn binnen een team. Hoe je soms emoties moet parkeren en dat je (gemeenschappelijke) coping strategieën ontwikkelt om er mee om te gaan. Ook weet ik hoe log de organisatie kan zijn. 

Uiteindelijk met een burn-out de dienst verlaten. Flink aan mezelf gewerkt en daarna aan mijn relatie. In 2016 mijn eigen praktijk gestart, waarbij ik anderen individueel coach op het versterken van hun relaties. Omdat een betere relatie nu eenmaal altijd bij jou begint én de kwaliteit van je relaties de kwaliteit van je leven bepaalt. 

 

TE BENADEREN BIJ

Wil jij weten wie je werkelijk bent en wat je echt wilt? Ben je ongelukkig zonder dat je weet waarom? Wil je een betere balans in je werk en privé? Heb je een (burger)partner die je graag wil laten begrijpen wat er in jou omgaat? Of heb jij een conflict met een collega of leidinggevende? Kom vrijblijvend langs.


Locatie: Dinteloord (West-Brabant) 


HEIMEN ENGELTJES

Coach, mentor, luisterend oor, christelijke spreker


ERVARING

Als ervaringsdeskundige ken ik de gevoelswereld van collega’s met PTSS en heb ervaren wat dit met jou, je relaties en werk doet. Hierdoor kan ik je gericht coachen.

64 Jaar menservaring. Echtgenoot van mijn kostbare vrouw, vader van mijn kinderen en schoonkinderen, opa van 5 mooie banjers, vriend, collega.


47 Jaar politie-ervaring, waarvan vele jaren als leidinggevend politieofficier t.b.v. de straatdienst, recherche-, veiligheids- en inlichtingendiensten. Langjarige ervaring met afgeschermd werken en de hoge stress die dat kan opleveren.


Trainer en spreker anti-terrorisme voor politie en speciale eenheden politie en defensie in binnen en buitenland, kennis Christelijke, Islamitische  en Joodse levensbeschouwingen.

Ervaren en HBO-opgeleide en STIR-geregistreerd/ NOBCO erkende coach voor levensvraagstukken, waaronder PTSS, burn-out en ontwikkeling van leiderschap.

Vrijwilliger BNMO – Veteraneninstituut.

 

TE BENADEREN BIJ

Gevoelens van schaamte, waardeloosheid en woede. Naar jezelf, je geliefden, collega’s, de dienst. Ben ik nou gek, ongeschikt? Echt niet, PTSS is het spook dat je najaagt!

Onmacht om het leven weer te hervinden, hoe pak ik de draad weer op wanner je zo diep kunt zitten. Herstel van relaties, doe ik er nog wel toe!

Vragen van levensbeschouwelijke aard in relatie tot PTSS

 

Locatie: Centraal Nederland – Nunspeet 

Stuur een e-mail

NAOMI VAN OMMEN

Coach, trainer en adviseur


ERVARING

Sinds 2005 ben ik werkzaam bij de politie. Ik heb tot 2018 in de operatie gewerkt, in verschillende rollen en functies, in het blauw en in het grijs. Nu werk ik alweer een aantal jaar als adviseur en trainer binnen de politie en houd ik me bezig met de zelfontplooiing en ontwikkeling van collega’s en teams in de eenheid Midden-Nederland. Naast deze functie ben ik ook de coördinator van de coachpool van Midden-Nederland, waarin ik zelf ook deelneem als coach. Verder begeleid ik collega’s die mentaal beschadigd zijn door het werk (denk aan: burn-out, PTSS). Ik ben als Practitioner coach aangesloten bij de Nederlandse orde van Beroepscoaches (NOBCO) en werk volgens hun Internationale Ethische Code.


TE BENADEREN BIJ

Soms is het hard werken om je plek in te nemen en jezelf te laten zien zonder gevoelens van schaamte. Durf jij uit te stralen waar je in gelooft? Leef jij je eigen leven of staat jouw leven in het teken van anderen? Ik ben heel benieuwd waar je tegenaan loopt. Ik help je graag het beste uit jezelf te halen, juist als het leven of het werk soms even tegen zit. Mijn aanpak is positief, oplossingsgericht en warm. Ik stel vragen die je aan het denken zet en motiveer je om een concreet doel te stellen. Ik luister naar jou en confronteer je liefdevol en zonder oordeel. We onderzoeken samen wat al werkt en bouwen hier creatief op voort. Samen kijken wij hoe we jouw succes en effectiviteit kunnen vergroten. Jij komt tot nieuwe inzichten en je functioneert beter vanuit eigen kracht en mét plezier.


Locatie: ik ontmoet je graag al wandelend of ergens op een fijne plek in de omgeving van Amsterdam of Utrecht. Ook is e-coaching mogelijk. Ik ben gecertificeerd e-coach.


Stuur een e-mail


ANTHONY DE JONGE

Re-integratie, loopbaanadvies en coaching


ERVARING

Als (onafhankelijk) coach ben ik er voor jou. Ik kijk naar jouw belang en niet die van de organisatie. Ik sta naast je in je zoektocht om te ontdekken wat voor jouw het beste is! Alles met de intentie dat jij weer krachtiger en steviger in het leven en werk kan staan. Met name op het gebied van re-integratie kan ik veel steun bieden. Ik bied een veilige, open en rustige omgeving zodat jij rustig, zonder druk en dubbele agenda, kan onderzoeken wat jij écht wilt en in je werk. Als noordeling bied ik een natuurlijk ook de daarbij behorende aangeboren nuchterheid. Ik gebruik verschillende methodieken en pas de coaching op jou aan. Geen vragenlijsten met een pasklaar antwoord maar gewoon echt met elkaar in gesprek en op onderzoek gaan. Zodat jij leert hoe ‘jouw klokje tikt’.  


Bij de politie heb ik meer dan 30 jaar straat- en levenservaring opgedaan. Van broekie op de ploeg tot chef van dienst/OPCO en alles ertussen. Verder heb ik ook ruime ervaring in het (zware) openbare orde en aanhoudingssegment. Via bondswerk (plus vaak een gevoel van onrecht) ben ik mij steeds meer interesseren voor de verhalen achter het ‘conflict’ met de organisatie. Ik ontdekte dat veel zaken voorkomen hadden kunnen worden door tijdig en anders met elkaar in gesprek te gaan. Dit maakte dat ik mij de laatste 10 jaar ben gaan ontwikkelen in mediation en coaching. Coaching en re-integratie op het gebied van je goed (gaan) voelen in een baan en werkomgeving die bij je past is mijn specialiteit. Door mijn ervaring als diender én de organisatie kan ik voor politiemensen die willen re-integreren veel bieden. 


TE BENADEREN BIJ

Re-integratie:
-bij langdurige werkuitval ondersteun ik jou in het maken van een plan van aanpak rondom je re-integratie. Daarbij onderzoeken wij samen (onafhankelijk!!) hoe jij op een realistische manier weer duurzaam en vitaal aan het werk kan gaan. Ik maak daarbij veel gebruik van technieken uit het veld van de positieve psychologie. De focus komt bij re-integratie komt dan ook te liggen op om zicht te krijgen op wat jouw mogelijkheden voor nu en in de toekomst zijn. Dit alles om er voor te zorgen dat je de komende jaren weer met plezier en energie aan het werk kan. Soms, hoe lastig ook, betekent dit dat je in alle eerlijkheid aan jezelf toe kan geven dat afscheid nemen van je huidige functie het beste is voor jouw. Bij alle stappen in jouw zoektocht sta ik je bij en zoek ik een manier om jou te ondersteunen op een manier die bij jou past.
Hoe eerder je een re-integratiecoach erbij haalt hoe beter! 


Loopbaanadvies/coaching:
- help ik je (weer) richting te geven in je werkleven. Ik steun je op de onderdelen waar het wringt en samen ontdekken wij waar dit vandaan komt. We kijken waar je vandaan komt, wat je kan en wie je bent. Op die manier kom jij erachter waarom je sommige dingen doet zoals je doet. Als dit helder is geeft dat de mogelijkheid om samen te kijken wat je met die informatie kan en wilt doen. Zo krijg jij een goed beeld hoe jij je (werk)leven voor de toekomst in wilt richten. Vandaaruit kijken we of jij het nodig vindt om stappen te ondernemen en hoe je dit gaat doen. Dit alles op een manier die het beste bij jou past. 


Coach:
-bij zaken in het leven en waarvan je merkt dat dit steeds wringt. Wat maakt dat je moeite heb met bepaalde mensen of situaties. Hoe vind je meer balans en energie in het leven. Samen kijken we hoe daar stappen voor gevonden kunnen worden.


Locatie: Heerenveen, Noord-Holland

arrow_drop_up arrow_drop_down