Over Afhangen

It takes one, to know one

Het ontstaan van Afhangen

De beide initiatiefnemers van Afhangen - Michiel van der Pols en Twan van Tilburg - hadden los van elkaar dezelfde ervaring; diverse actieve en voormalige professionals uit de hoog-risico wereld benaderde hen met een hulpvraag. Er bleek behoefte aan een externe coach die wél de hoog-risico wereld snapt, maar er zelf geen onderdeel (meer) van uitmaakt. Juist die persoonlijke ervaring van de coach maakt het grote verschil. It takes one to know one. Na een oproep op social media bleken veel meer coaches met een hoog-risico achtergrond dezelfde ervaring te hebben. Zo ontstond het idee een platform te creëren waar eenvoudig en snel de juiste professionele coach met een achtergrond in de hoog-risico wereld gevonden kan worden. Met Afhangen wordt voorzien in de behoefte van hoog-risico professionals om externe hulp te krijgen - met maatwerk, kennis van zaken en volledige betrouwbaarheid. 

Michiel van der Pols


Ik heb vijfentwintig jaar lang bijzondere functies bij de Nederlandse overheid vervuld. Ik diende als officier bij het Korps Mariniers en als stadsmarinier was ik verantwoordelijk voor de verbetering van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken in Rotterdam. Ik heb persoonlijk ervaren wat de gevolgen zijn als je jezelf teveel verliest in de rollen die je hebt en wat een bevrijding het is als je gewoon jezelf kan zijn. Ik ben de bedenker van de doorbraakmethodiek, schrijver van het boek 'De Doorbraak' en help nu als doorbraakcoach anderen om zichzelf weer te zijn. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van (voormalig) professionals in hoog-risico beroepen, leidinggevenden en mensen met burn-out en PTSS.

Waarom Doorbraakcoaching?

Doorbraakcoaching is gericht op iedereen die affiniteit heeft met de hoog-risico wereld. De coaching is in het bijzonder gericht op veteranen, militairen, politie- en brandweermensen, handhavers, zorgmedewerkers en iedereen die werkt of gewerkt heeft in een hoog-risico omgeving. Met doorbraakcoaching herstel je de balans in de dingen die je doet en wie je werkelijk bent. Wie ben jij in je rol als professional en wie ben jij werkelijk echt? Tijdens het werk in een hoog-risico omgeving stel je je professioneel op en moet je kunnen blijven handelen. Er is dan niet altijd ruimte voor je eigen emoties en gevoel. Maar naast je werk bij defensie, politie, brandweer of ander hoog risico beroep ben je bovenal mens. Je bent vader of moeder, een partner, een familielid, een vriend. Vooral de mens achter het uniform moet goed in balans zijn om zowel privé als op het werk gelukkig te zijn en in je kracht te staan.

Boek Michiel van der Pols - De Doorbraak

Twan Van Tilburg

No-nonsense inzet voor steun en toeverlaat waarbij met welzijn, veiligheid gecreëerd wordt. Ik ben er voor jou en je organisatie om preventief obstakels in het leven te overwinnen. Ik sta met een luisterend oor klaar voor een vrijblijvend gesprek. Via het Korps Commando Troepen en Korps Mariniers ben ik zelf na een bewuste transitie mijn carrière vervolgt als trainer, coach en vertrouwenspersoon. Daarmee werk ik nu alweer ruim 30 jaar aan persoonlijke ontwikkeling en groei van individuen, teams en organisaties binnen de hoog risicosector.

 

Als trainer verzorg ik;
NLP-trainingen, opleidingen voor vertrouwenspersonen, programma’s in persoonlijk leiderschap, trainingen in veiligheid & veilig werken, trajecten in presenteren, communicatie, crisismanagement en teambuilding.

Vertrouwen - Inspireren - Trainen - Ontwikkelen

Als trainer verzorg ik;

NLP-trainingen, opleidingen voor vertrouwenspersonen, programma’s in persoonlijk leiderschap, trainingen in veiligheid & veilig werken, trajecten in presenteren, communicatie, crisismanagement en teambuilding.

Als vertrouwenspersoon ben ik er voor;

Een luisterend oor of als er een externe vertrouwenspersoon gewenst is.

Als coach ben ik te benaderen bij;

Een onveilig gevoel, ongelukkig zijn, burn-out klachten, psychosociale problemen en of trauma’s, PTSS.

Ieder mens heeft zelf de nodige hulpbronnen in zich.

Ik geloof dan ook in duurzaamheid vanuit eigen kracht door korte trajecten te verzorgen waarna het individu of de teams in staat behoren te zijn om weer zelfstandig door te pakken. Ik zet bij mijn op maat programma’s ondermeer de volgende hulpbronnen in, Neuro Linguistisch Programmeren, Doorbraakcoaching en de MatriX methode.


“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen”  - AristotelesAfhangen.com - Twan van Tilburg
arrow_drop_up arrow_drop_down