KONINKLIJKE MARINE

Coaches, trainers, therapeuten en begeleiders met een achtergrond bij de Koninklijke Marine

MICHIEL VAN DER POLS

Coach, spreker, auteur en initiatiefnemer van Afhangen.


ERVARING

Ik heb vijfentwintig jaar lang bijzondere functies bij de Nederlandse overheid vervuld. Ik diende als officier bij het Korps Mariniers en als stadsmarinier was ik verantwoordelijk voor de verbetering van de veiligheid in de hardnekkigste probleemwijken in Rotterdam. Ik heb persoonlijk ervaren wat de gevolgen zijn als je jezelf teveel verliest in de rollen die je hebt en wat een bevrijding het is als je gewoon jezelf kan zijn. Ik ben de bedenker van de doorbraakmethodiek, schrijver van het boek 'De Doorbraak' en help nu als doorbraakcoach anderen om zichzelf weer te zijn. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van (voormalig) professionals in hoog-risico beroepen, leidinggevenden en mensen met burn-out en PTSS.


TE BENADEREN BIJ

Met impactvolle, diepe en no-nonsense coaching help je terug in je kracht en in balans te komen, zodat jij zelf in staat bent de stappen in het leven te zetten die goed voor jou zijn. Ik gebruik een snelle en impactvolle methodiek om jou de dynamiek tussen je hoofd en hart beter te laten begrijpen. In de coaching krijg zoveel zelfinzicht dat je eigenlijk niet meer anders wilt dan je hart te volgen en de blokkades naar je gevoelswereld te doorbreken.


Ik kan je helpen bij problemen als: ongelukkig gevoel, depressie, burn-out, relatieproblemen, onzeker zijn, gezondheidsproblemen, je werk past niet bij je, verslavingen, je hebt het gevoel stil te staan, je weet niet wat je wilt of wie je bent. 


Locatie: Rotterdam

TWAN VAN TILBURG

Trainer, coach en vertrouwenspersoon & beheerder website. 


ERVARING

No-nonsense inzet voor steun en toeverlaat waarbij met welzijn, veiligheid gecreëerd wordt. Ik ben er voor jou, je team en je organisatie om preventief obstakels in het leven te overwinnen. Ik sta met een luisterend oor klaar voor een vrijblijvend gesprek. Na een bewuste transitie heb ik mijn carrière vanuit Defensie vervolgt als trainer, coach en vertrouwenspersoon.

Veteraan, Commando, Officier Korps Mariniers, ervaring met off-shore en maritieme trainingen, veel ervaring als trainer, coach en vertrouwenspersoon in de hoog-risicosector. 

Ik werk nu alweer ruim 30 jaar aan persoonlijke ontwikkeling en groei van individuen, teams en organisaties binnen de hoog risicosector.


TE BENADEREN BIJ

Als trainer verzorg ik;

NLP-trainingen, opleidingen voor vertrouwenspersonen, programma's in persoonlijk leiderschap, trainingen in veiligheid & veilig werken, trajecten in presenteren, communicatie, crisismanagement en teambuilding.

Als vertrouwenspersoon ben ik er voor;

Een luisterend oor of als er een externe vertrouwenspersoon gewenst is.

Als coach ben ik te benaderen bij;

Jezelf en je eigen identiteit ontdekken. Benader me bij een onveilig gevoel, ongelukkig zijn, burn-out klachten, psychosociale problemen, trauma’s en of PTSS.


Locatie: Vlaardingen en Rotterdam

LUC VAN POELJE

Psychedelic insights - Innovating personal transformation Psychological guidance of psychedelic experiences


ERVARING

Korps Mariniers, 15 Internet startup Marketing / project mgt.

Lifestyle coach bij de OplaadFabriek, (40+ workshops in jeugdgevangenissen) en

Founder Psychedelic insights

 

TE BENADEREN BIJ

Als je besloten hebt een fijnere partner, ouder of persoon te worden, minder gefrustreerd, sterker door kwetsbaarheid en gebalanceerder door inzicht.


Locatie: Amsterdam

MITCHELL PURPERHART

Coach, motivator en inspirator


ERVARING

Veteraan, onderofficier Korps Mariniers, veel ervaring met het werken binnen de Defensieorganisatie met nationale en internationale partners. Veel ervaring opgedaan met jongeren uit alle lagen van de bevolking.

 

TE BENADEREN BIJ

De zoektocht naar zingeving, het vinden van een nieuw doel, het verbinden van mensen, doorbreken van gewoontes en het ondersteunen in de zoektocht naar groei.


Locatie: Amsterdam

PATRICK BÖHMERMANN

Coach/ sociaal psycholoog


ERVARING

Veteraan, Onderofficier Korps Mariniers, (MHFA) Mental Health First Aid, first responder

 

TE BENADEREN BIJ

PTSS, Eenzaamheid, Persoonlijke ontwikkeling, Gezin en relatie, Puberteit


Locatie: Nederland

DOLPH VAN STAPELE

Coach, spiritueel leraar


ERVARING

Mijn professionele leven gestart bij het Korps Mariniers. Daarna werkzaam als filmmaker en cameraman over de hele wereld vanuit mijn woonplaats Curaçao. Rampen gedraaid als Haïti en St Maarten. NLP opgeleide coach en daarnaast spiritual teacher (Non duality, Zen). Sinds kort heb ik een spiritual retreat op Curaçao (The Ashram).

 

TE BENADEREN BIJ

Zoektocht naar wie je werkelijk bent in de traditie van non dualiteit en Zen. Verduidelijking hoe emoties werken, wat gevoelens zijn, hoe verlangens te managen. Duidelijkheid over wat gedachten zijn en hoe ze je persoonlijkheid en realiteit vormen.


Locatie: Curaçao

BERT VAN GENDEREN

Collegiaal netwerker, Coach, Ervaringsdeskundige, Motivator en Inspirator


ERVARING

Actief dienend onderofficier bij het Korps Mariniers. Veteraan meerdere missies. Speciale operaties operator. Actief in het diversiteit en inclusiviteit netwerk binnen en buiten Defensie. Mentor voor stichting Giving Back. Story teller voor Defensie en ervaringsdeskundige op innerlijke kracht.

 

TE BENADEREN BIJ

Het vinden van de innerlijke kracht om door te gaan waarbij opgeven makkelijker lijkt. Bij PTSS, Schuld schaamte, innerlijke onvrede, onzekerheid, omdenken. Je negatieve gedachten omzetten in positieve kracht.


Locatie: Rotterdam


Stuur een e-mail


JIM DE KROON

Coach, trainer


ERVARING

Veteraan, 38 jaar Korps Mariniers

NLMARSOF

Opleidingen en ervaring in coaching en training binnen en buiten defensie

Trainer Collegiaal Netwerk KM (CNKM) Trauma Risico Management

Adaptatiegespreksleider

Collegiaal ondersteuner Post Actieven Netwerk KM (PANKM)


TE BENADEREN BIJ

Stagnerende verwerking, voor collegiale ondersteuning (geen professionele hulpverlening!). Het vergroten van persoonlijke effectiviteit en behoefte aan een luisterend oor.


Locatie: Zo wijd de wereld strekt


Stuur een e-mail


RUTGER BAAS

Coach, vertrouwenspersoon, ervaringsdeskundige


ERVARING

Veteraan, Korps Mariniers, veel werkervaring binnen specialistische teams van Justitie (Bijzonder Ondersteunings Team, Extra Beveiligd Vervoer). Vertrouwenspersoon DV&O.

Gediplomeerd Psychodynamisch coach. 

Outdoor / wandel coaching. Mantelzorger. Vader van een zoon met een aangeboren progressieve aandoening

 

TE BENADEREN BIJ

Het vergroten van persoonlijk leiderschap en emotionele flexibiliteit. 

Vragen omtrent verandering en zingeving. Behoefte aan sparringpartner en luisterend oor. Coaching voor mantelzorgers


Locatie: Veenendaal


Stuur een e-mail

DOLF OOSTERBEEK

Coach, officier Koninklijke Marine


ERVARING

Veteraan, werken (leidinggeven) in complexe en volatiele omgevingen (VUCA), bijvoorbeeld als waarnemer in het Midden Oosten voor de VN. Organiseren en coördineren van antipiraterijmissies. Werkzaam geweest als projectmanager voor grote organisaties in de hospitality

 

TE BENADEREN BIJ

PTSS, zoeken naar antwoorden op grote vragen, ik help je bij het vormgeven van je persoonlijke verhaal. Ontwikkelen van zelfcompassie. Persoonlijk leiderschap.


“Moge er vriendelijkheid in je blik zijn,

als je naar binnen kijkt”

(John O’ Donahue)

 

Locatie: Amsterdam


Stuur een e-mail

MARCEL DEKKER

De Verbindelaar

Coach, trainer, begeleider, inspirator en veilige grond.


ERVARING

Korps Mariniers, Your Lab, Amsterdam, Psytrec Trauma Verwerking, Jongeren trajecten Gemeente Amsterdam,  Bold Coach Academie en Voeding Leeft/Keer Diabetes type 2 Om.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke en team ontwikkeling, begeleiding in leefstijl/gezondheid en in veranderings- c.q. verbeteringsprocessen. Zowel persoonlijk als organisatorisch. Verder voor workshops, Webinars, inspiratie sessies of lezingen. Maatwerk. 

 

Vanuit beweging in verbinding naar verdieping voor verandering en heling! 

 

Locatie: Bussum


Stuur een e-mail


CHRIS VAN DER PLASSE

(Agile) Coach, interim professional, innovator, strateeg, scrum master


ERVARING

Officier der mariniers, terreurbestrijding, veteraan, boegbeeld reservisten.

(Internationale) ervaring in private security en corporate security ( logistiek); ruim 20 jaar ervaring als interim manager. Nadruk op transformaties, innovatie en-start ups. Coaching is integraal deel van mijn aanpak als interim, vooral gericht op (leiderschap)ontwikkeling.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijk ontwikkeling, leiderschap issues, bepalen focus.

Strategie vorming, opstarten onderneming, samenstellen team en teamcoaching


Locatie: Hoofddorp


Stuur een e-mail

JAAP KALEVELD

Coach, mediator, re-integratie-adviseur, vrijwilliger PANKM en arbeidsconflictbemiddelaar


ERVARING

Veteraan, Korps Mariniers, BBE, sportinstructeur. Heb een goed empathisch vermogen. Kan goed luisteren en weet mensen weer te motiveren. Kan vanuit mijn ervaring mensen helpen ontwikkelen. Ik ben een mensen-mens en dit ook gebleven in mijn diensttijd.

 

TE BENADEREN BIJ

In het geval van arbeidsproblematiek en conflicten op de werkvloer heb ik kennis opgedaan en kan ik mijn draai goed vinden. Ik ondersteun dan ook oud- collega's die vaak door het niet begrepen worden tegen problemen aanlopen.

•    Men mag mij benaderen voor het ondersteunen en doen van advies indien men aanloopt tegen irritant en soms buiten je rechtvaardigheidsgevoel gedrag van collega en “baasjes” Het niet gehoord worden en niet begrepen kan lijden tot een conflict. Ook indien nodig kan ik hier tot aan de rechter advies voor geven.

•    Familie conflicten

•    Advies bij echtscheidingen of het uit elkaar gaan na een samenlevingscontract

•    Verzorgen of advies over een vaststelling overeenkomst en deze eventueel binnen mijn netwerk notarieel laten vastleggen

 

Locatie: Wieringerwerf


Stuur een e-mail

ALEXANDER VAN HEDEL

Loopbaan-, ondernemers- en levenscoach, ondernemer met eigen coach/trainingspraktijk.


ERVARING

Mijn ervaring komt uit mijn jeugd (topsport, Korps Mariniers, Uitzending Cambodja 1992/1993 (Cambo II), Justitie, BOT, IBT justitie, commandant interventie/observatie bij gijzeling en ander zware calamiteiten PI Vught) en uit mijn passie: klassiek alpinisme, trektochten, extreem sporten (Skyrunning) O.a. deelname trekking en wedstrijd WK marathon op het dak van de Wereld, Nepal, Mount Everest Marathon. Coachervaring (burn-out, Bore-out, teamcoach, terugkeer burger maatschappij oa voor (top)sporters en (ex)militairen, Alle loopbaan trajectsoorten). Levenscoach vooral particulieren en ondernemers. In mijn coaching komt veelal biografisch werken, NLP en mindfulness in combinatie met (fysiek en mentaal) bewegen aan de orde.

 

TE BENADEREN BIJ

Alle levensvragen en loopbaan/carrière dilemma’s en begeleidingen mits de kandidaat ook gemotiveerd is ondanks bv zijn/haar burn-out fase. Outdoor/ OFFline hebben mijn voorkeur maar werk ook veel online.

 

Locatie: Schijndel

FRANK REKERS

Leiderschaps- & teamcoach, trainer, spreker & medemens


ERVARING

Korps Mariniers, ondernemer, teambuilder, begeleider bij veranderingen en levenservaring. Branche-ervaring bij defensie, brandweer, veiligheidsregio’s, zorg & welzijn. Zowel individueel, in teams als organisatiebreed. Auteur boek ‘van Droom naar Werkelijkheid’.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling.  Als je wilt werken/ leven vanuit kernwaarden en met een visie. Als coach, spreker, workshopsleider, trainer, webinars, interim. Nieuw: speciaal programma leiderschap in veranderende tijden volgens leiderschapsstijl van Nelson Mandela.

 

Locatie: Nederland


GERBEN ROOSINK

Ondernemer, personal trainer & coach, inspirator. Coaching door middel van fysieke training

Oprichter Mind the Body


ERVARING

4 jaar gediend bij het Korps Mariniers. Daarna in de creatieve sector gaan werken als hoofd-productie en Economisch afgestudeerd aan de kunstacademie. 

3 jaar ervaring in het coachen door sport en life coaching te combineren.

 

TE BENADEREN BIJ

Inzicht krijgen in eigen patronen, belemmeringen en eigen krachten. Weten wat wilt, wat je stopt en wat je kunt doen. Herpakken van zelfvertrouwen en als je de energie die je ooit had weer wilt aanwakkeren om jouw koers te varen.

 

Locatie: Amsterdam


ARJEN DIRK BOERSMA

Leiderschapscoach


ERVARING

Vanuit mijn ruime civiele en defensie ervaring, in leidinggevende- en uitzend functies, begeleid ik binnen en buiten defensie de laatste 8 jaar mensen en teams om meer te leven vanuit hun eigen kracht. Ik vind het erg belangrijk dat mensen dicht bij zichzelf zouden moeten kunnen blijven en dus vanuit die ‘eigen kracht’ verder ontwikkelen. 'Eigenaarschap' is daarin voor mij het sleutelwoord; geen sterkere motivatie dan intrinsieke motivatie voortvloeiend uit eigenaarschap! Mijn brede kennis in Systemisch werken, NLP, Belbin, Deep Democracy geven me regelmatig veel effectieve tools.  

 

TE BENADEREN BIJ

Het beter begrijpen waarom je de dingen doet die je doet en welke patronen liggen daaraan ten grondslag. Wat is daarin helpend en wat is juist belemmerend. En.. hoe kun je dan je helpende patronen in stand laten en belemmerende patronen bijsturen. 

 

Locatie: Drachten


Stuur een e-mail

WIM-PAUL DE LANGE

Life Coach, Teamtrainingen, Ethiek, Stressmanagement en Collegiale Ondersteuning


ERVARING

Binnen het Korps Mariniers ben ik doorgegroeid vanuit operationele functies en het sportinstructie naar Onderwijs, Training en Personele Zorg. De combinatie van eigen ervaring en diverse opleidingen binnen en buiten Defensie op het gebied van Leiderschap, Conflicthantering, Coaching, Ethiek en Stress zet ik in bij mijn begeleiding en training. Ruime ervaring in opvanggesprekken na ingrijpende incidenten en begeleiding bij langdurige revalidatie. Mijn Christelijke geloofsovertuiging hoeft geen rol te spelen maar blijkt soms zeer welkom.

 

TE BENADEREN BIJ

Persoonlijke coaching wanneer je het gevoel hebt dat zaken door je vingers glippen, wanneer je niet begrijpt waarom je bepaalde keuzes niet maakt. Team training op maat. Het opzetten of introduceren van Collegiale Ondersteuning binnen je eigen organisatie.  

 

Locatie: Dieren (Gld)


arrow_drop_up arrow_drop_down