Initiatieven

Bijzondere initiatieven georganiseerd door (oud-) militairen, politiemensen en andere ervaringsdeskundigen 

2 Can Rule

Wij zijn een Tielse veteranen stichting, opgericht in 2015. Sindsdien hebben we hard aan de weg getimmerd. Naast onze vaste bijeenkomsten die we vanaf het begin al organiseren, dragen wij ook maatschappij ons steentje bij. Zo organiseren we jaarlijks een coachingsdag, nemen we deel aan "The walk 4 veterans" en hebben we in samenwerking met de gemeente Tiel sinds 2018 jaarlijks een lokale veteranendag.


Nieuwsgierig naar onze stichting? Kom eens naar één van onze bijeenkomsten! iedere 3e zondag van de maand om 14.00 uur in café de Boemerang! (Plein 8, Tiel)

SPECIALE OPROEP VOOR VETERANEN

PSYCHEDELIC WARRIORS


Wij verrichten wetenschappelijk onderzoek naar de psychologische effecten van de legale en natuurlijke magic psilocybine truffel; Sclerotium.


Klik HIER voor alle informatie.


We werken samen met universiteitsonderzoekers, wetenschappelijke programma managers, juristen, psychotherapeuten, psychologen, guides en truffel kwekers. Wij zijn een innovatieve therapeutische organisatie. Met ervaren psychedelic trip-guides, psychologen, neurologen, spiritual care specialisten en andere therapeutische en wetenschappelijke gezondheid experts bieden we professionele psychologische begeleiding bij psychedelische ervaringen.


Een ervaring van een veteraan na 1 sessie zie hier HIER.


Tijdens deze trip-ervaringen, waarop je wordt voorbereid, kun je diepe helende emotionele inzichten verwachten die wellicht een blijvend karakter kunnen hebben. Het is dan ook zeker niet voor iedereen. We hanteren psychologische screening en medische selectie criteria voor jouw veiligheid. Toch ervaren velen een toegenomen connectie met henzelf en de wereld om hen heen en gereduceerde angsten en inhibities – onze ervaring met honderden begeleidingen. Het effect van deze Psychedelic Insights meten we met wetenschappelijke vragenlijsten voor en na je sessie ten behoeve van onderzoek. Dit gebeurt met legale natuurlijke verse truffels met psilocybine met voedsel veiligheidskeurmerk.


Je wordt mede begeleid door andere veteranen die je al voor gingen en jou deze ervaring óók gunnen. Met méér onderzoek willen we aantonen hoe en op welke wijze je hier als mens door veranderd. De vooralsnog buitengewone veelbelovende resultaten met pure laboratorium psilocybine over heel de wereld, betreft vele psychologische condities waarbij klachten verminderen. Of hier parallellen te trekken zijn gaan we onderzoeken.

unbreakable-academy-zwart-vierkant-png

Unbreakable Academy

Het moderne leven daagt ons uit. Overeind blijven vraagt fysieke en mentale kracht én oog voor de ander. Unbreakable Academy helpt individuen en teams om sterker te worden. Completere mensen die moeiteloos meebewegen met de wereld om zich heen. Vanuit onze Special Forces-achtergrond weten we als geen ander dat je pas echt nieuwe inzichten krijgt als je je comfortzone verlaat. Dáár ligt je groei.

de-trotse-veteraan

De Trotse Veteraan

Een maatschappij die erkenning, waardering en respect heeft voor veteranen en hun rol voor vrede en veiligheid, wereldwijd. Dat bereiken is het doel van De trotse veteraan. Op deze site delen wij verhalen, initiatieven, boeken door en over veteranen. Op die manier laten wij zien wat militairen riskeren wanneer ze deelnemen aan een missie en dat de prijs die veteranen betaalden vaak hoog is. Veteranen zijn mensen die hun leven in de waagschaal legden voor vrede en veiligheid. Mensen die huis en haard achter zich lieten om een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Dit zijn mensen die zich bewust waren van de risico’s die hen zou wachten in het oorlogsgebied waar ze naartoe gingen. Aan de andere kant van die medaille staan burgers. Mensen die het misschien wel willen begrijpen, maar te weinig kennis hebben om begrip te vormen. Ook hen willen wij betrekken en aan het woord laten. Door verhalen te delen, misverstanden weg te nemen en een verbindende factor te zijn voor veteranen, militaire en burgers hebben wij een bijdrage aan een maatschappij zonder vooroordelen over militairen en veteranen. 

operatie-breekkracht

Operatie Breekkracht

Dit is een unieke ervaring voor mensen die werkzaam zijn in een hoog-risico beroep die vastlopen in hun gedrag of mentale klachten hebben.


KrachtZat organiseert samen met twee trainers met ruime defensie-ervaring en Michiel van der Pols - doorbraakcoach en voormalig leidinggevende antiterreureenheid een unieke ervaring om in een vertrouwde en veilige omgeving te leren wie je werkelijk (zonder uniform) bent en welk authentiek gedrag daarbij past.


Operatie BreekKracht is een korte en zeer doeltreffende ervaring om je zelfkennis te vergroten en gelukkiger te worden in het bijzondere werk wat je nu doet.

unit-victor

Unit Victor

Unit Victor is een online community speciaal voor veteranen. De gratis app is alleen toegankelijk voor veteranen (via het registratienummer), waardoor je in een besloten omgeving contact kunt houden met (oud-)collega’s. Ben je iemand uit het oog verloren? Vind diegene dan terug op naam, krijgsmachtonderdeel, missie of jaartal. Via Unit Victor kun je ook op de hoogte blijven van nieuws rondom veteranen en defensie, en vind je een kalender met evenementen in Nederland. Verder biedt de app praktische informatie op het gebied van mentale ondersteuning, en direct contact met nuldelijnswerkers en hulpinstanties.  

dutch-marines-rowing-challenge

Dutch Marines Rowing Challenge

Het roeien is voor veel oud mariniers al helend. Het samen zijn, oude maten weer zien, de humor, de fysieke inspanning en het “stompen” is geheel des mariniers. Maar vooral het feit dat de oud mariniers onder elkaar zijn geeft velen weer een goed gevoel en stimuleert het proces van heling. DMRC biedt een thuiskomen voor hen die dat zo hard nodig hebben. Met zeven trainingslocaties in Nederland is er voor iedere oud- of actief dienende marinier die nog wil aanhaken, een mogelijkheid om te trainen. Het doel is en blijft roeien voor- en met buddy’s in nood.  

ademwijzer

Ademwijzer Training

De Ademwijzer Training is ontwikkeld om een gezond ademvolume van rond de zes liter per minuut (of minder) te krijgen. Hiervoor wordt geen ademgymnastiek toegepast maar slimme technieken van de arts Buteyko. Die ontdekte hoe je het ademhalingscentrum op een natuurlijke wijze kan resetten. daarmee herstelt de balans tussen zuurstof (O2) en koolzuur (CO2) in je systeem. 

Omdat je tijdens de training ook mentale en fysieke ontspanning oefent, heb je een krachtige tool om stress te doorbreken en te ontspannen en op te laden. Dit heeft een sterke impact op de fysieke en geestelijke gezondheid.

logo_politieveteraan-kopie

Stichting Politieveteraan

Werken in het politievak betekent dat je vaker dan anderen binnen onze maatschappij wordt blootgesteld aan bijzondere situatie en heftige gebeurtenissen. Dit doet iets met je als mens en de kans dat je tegen onverwerkt menselijk leed aanloopt is groot. Wij trekken ons het lot aan van collega's verbonden aan de politie. Niet omdat dit beschreven is in protocollen en regels, maar omdat het "ons pakkie an" is. Het is de mens achter het uniform waar wij zorg voor willen dragen vanuit brede ervaringsdeskundigheid binnen het politievak.  

matching-marines

Matching Marines

Matching Marines bemiddelt tussen (oud) mariniers als werkgever of werknemer en de arbeidsmarkt. Matching Marines richt zich op:


Oud mariniers die op zoek zijn naar een nieuwe baan of opdracht.

Oud mariniers werkzaam bij een organisatie die op zoek is naar goed, gekwalificeerd en betrouwbaar personeel.

 

Ook kan Matching Marines een bijdrage leveren aan een carrière ná het Korps Mariniers voor mariniers die het Korps Mariniers willen verlaten en op zoek zijn naar een baan of opdracht.

camino-travel-coaching

Camino Travel & Coaching

Camino Travel & Coaching is een jonge onderneming met professionals die zich richt op het organiseren van pelgrimstochten naar Santiago de Compostela en het coachen en begeleiden van pelgrims.


Camino Travel & Coaching is er voor mensen van alle culturen, leeftijden en achtergronden. Wij gaan uit van de eigen kracht en talenten van mensen. Soms heeft iemand een ‘steuntje in de rug’ nodig voordat de eerste stap op de camino gezet kan worden. Wij helpen je op weg en richten ons daarbij op wat iemand plezierig en belangrijk vindt.


Onze missie is pelgrims ondersteunen, motiveren en inzicht geven om vanuit eigen kracht en met hun talenten het maximale uit henzelf en de camino te halen.

m2b-fit-logo

Expeditie Polen

Expeditie Polen is actief bezig zijn in een bergachtig landschap. Je gaat over bergpaden door de ongerepte natuur, klautert in rotsachtig terrein op hoogte met kettingen als ondersteuning. Je balanceert op smalle paadjes over grashellingen en soms sneeuwvelden. Altijd klim je met uitzicht op mooie bergtoppen. Iets voor jou? Iedereen kan bergklimmen, en als je een redelijke conditie hebt, staat niets je bergavontuur in de weg. Bergklimmen is wel een inspannende bezigheid, zeker wanneer je flinke afstanden omhoog en omlaag aflegt. Elk berggebied heeft wandelroutes voor zowel beginnende als gevorderde avonturiers.


Als ex-militair weet ik als geen ander hoe het is om samen fysiek bezig te zijn. Een uitdagend uitje is een prima middel om (ex) collega’s te bedanken voor de getoonde inzet. Dit kan ook prima samengaan met andere doelstellingen, zoals het versterken van de samenwerking door intensieve teamactiviteiten in de bergen.

stichting-ptss

Stichting PTSS

Stichting PTSS biedt hulp aan militairen en hulpverleners die door het uitoefenen van hun werk PTSS hebben opgelopen. Daarnaast willen we natuurlijk PTSS, Posttraumatische stressstoornis, meer onder de aandacht brengen.  

 

Om hen met PTSS meer ontspanning en een minder stressvolle wijze van leven te bieden, bieden we o.a. offroad-dagen aan zodat u met onze 4x4 terreinauto's een parcours kunt afleggen op een ruw terrein. Ook bieden we u zorgeloze, prikkelarme vakanties en verschillende uitjes zoals koe knuffelen.  

 

Ons grootste doel is het organiseren van een wereldreis met onze terreinauto's, waarvoor donaties natuurlijk van harte welkom zijn. Tijdens deze wereldreis willen we het onderwerp PTSS meer onder de aandacht brengen.

mariniers-ziekenboeg

Mariniers Ziekenboeg

De Stichting Mariniers Ziekenboeg (MZB) is medio 2011 opgericht. Via de sociale media, bleek dat er een steeds grotere groep (oud) mariniers ziek was, zonder dat anderen dit wisten. Ook raakten sommigen onopgemerkt in een sociaal isolement. Dit bleek onder andere uit berichten van (oud) collega-mariniers, zieken zelf, hun gezinsleden en of vrienden en naaste familie, die hun zorgen uitten. Wij vonden het belangrijk om dat wel te weten van elkaar, zodat wij er voor elkaar kunnen zijn.

stichting-sufivor

Stichting Surfivor

Post Traumatische Stress Stoornis  (PTSS). Het is een ziekte die enorm impact heeft op het leven van degene die er aan lijdt, maar ook op dat van het gezin, familie en vrienden. Sociale isolatie, depressies, paniekaanvallen, herbelevingen, agressie en zelfs (pogingen tot) zelfmoord. Onder veteranen en personeel van politie, brandweer en ambulancediensten is PTSS een veel voorkomend probleem.


De programma's van Stichting Surfivor helpen deze mannen en vrouwen om uit deze negatieve spiraal te komen. Om weer zin te krijgen in het leven, uitdagingen aan te gaan en ervoor te gaan. Dit doen we door middel van surftherapie, ook wel oceaantherapie genoemd. Onze ingrediënten: een surfplank, wat goede golven, buitenlucht, professionele en enthousiaste begeleiding en een gezelschap dat weet wat je doormaakt. Samen maken we het leven weer wat mooier. Golf voor golf.

bed-breakfast-op-de-vos

Bed & Breakfast 'Op de Vos'

Onze B&B ‘Op de Vos’ ligt in een prachtige natuurrijke omgeving in het mooie Drenthe (omg. Coevorden). Mijn vrouw is 33 jaar (executief) werkzaam bij de Nationale Politie en ikzelf inmiddels 28 jaar bij Defensie. Onze B&B is gestart uit behoefte om iets te doen samen met en voor (oud)collega’s uit een hoog risico beroep en past daarom prima bij dit initiatief.


Wij hopen in deze prikkelarme omgeving met begrip, soms met en soms zonder woorden samen van betekenis te kunnen zijn voor deze doelgroep. Je kan ons bereiken via e-mail : slapenopdevos@gmail.com.  


Kom letterlijk bij ons afhangen, even niet beschikbaar zijn voor anderen en jezelf uit het net melden.

Identity Craft

Identity Craft

Identity Craft zet de natuur in om jou te laten bewegen in groei en ontwikkeling van identiteit. We hebben programma’s voor verschillende doelgroepen, maar altijd met dezelfde focus; de natuur in om jou te laten bewegen in groei en ontwikkeling van identiteit. Niet voor niets is ons credo: ‘De reis van binnen begint buiten’. Je ontwikkelt en leert beter en sneller als je fysiek bezig bent en lichamelijk uitgedaagd wordt. Grenzen verleggen, avontuur en genieten kan en gaat hand in hand met het (her)ontdekken van identiteit, en daarmee een verandering in gedachten, overtuigingen en gedrag. Hiervoor nemen we jou, of jouw groep, klas of team graag mee naar buiten

Stichting Odysseus' Pad

Je eigen 'Hero's Journey'

Stichting Odysseus' Pad biedt Warriors*  en hun familie, die lijden aan PTSS en last hebben van Moral Injury een eigen Hero's Journey; innovatieve meerdaagse programma's voor het vinden en bewandelen van je eigen pad, om te leven met meer stabiliteit, rust, en in verbinding met jezelf en je omgeving. Het is mogelijk om Moral Injury te ‘repareren'.  Onze programma’s zijn gebaseerd op een holistische visie en aanpak en op the Hero’s Journey van Joseph Campbell. Wij werken in groepen van veteranen intensief met (een kudde) paarden, lichaamswerk, natuur, kunst, yoga en Tai Chi Easy, Ceremonies en rituelen. Het is tijd om weer echt thuis te komen bij jezelf. Onze programma’s gaan om zingeving, dienend leiderschap en dagelijkse praktijk.


* Onze definitie van Warriors: veteranen, actieve militairen, politie, brandweer, ambulance medewerkers en zorgpersoneel (dokter, verpleegkundige, geestelijke verzorgers, etc) en hun familie.

Mentaal Sterk Actief

Mentaal Sterk Actief

Wij bieden actieve programma's aan voor een doelgroep die: veelvuldig met Justitie in aanraking is geweest/ voor veel overlast zorgt in de gemeente en waar de reguliere zorg niet meer volstaat. 

Het STERKACTIEF programma waar we in verbinding gaan zonder vereisten of verplichtingen, naar de deelnemers, maar vanuit gelijkwaardigheid respect en eerlijkheid van mens tot mens. We bieden de deelnemer mogelijkheden en kansen om samen iets te gaan doen. Ondernemen en bewegen waarbij we aansluiten bij de behoeftes en interesses.

Binnen iedere gemeente en organisatie zijn mensen die bij vrijwel iedereen bekend staan om hun terugkerende faalervaringen en botsingen met de maatschappij en hulpverlening. Ze hebben al een behoorlijke lijst aan instanties en hulpverleners gehad en gekend, maar niemand lijkt echt contact te kunnen krijgen en houden of instanties weigeren zelfs nog hulp te bieden. Er zijn talloze pogingen geweest hulp aan te bieden, maar “Deelnemer” lijkt niet meer open te staan voor enige ‘bemoeienis’ en ‘gepraat’ van buitenaf. Problemen en/of overlast stapelen zich op. Het is onze missie om juist met deze mensen contact aan te gaan door samen actief te gaan ‘bewegen’, ‘ondernemen’ en ‘doen’ in plaats van alleen te ‘praten’.

surviking_logodef_diap

Surviking

Surviking is een onderneming die gespecialiseerd is in o.a.:

· Het organiseren van trektochten in Scandinavië

· Wilderness Guiding

· Verhuur Outdoor Uitrusting

· Outdoor Fotografie


Relatieve laagdrempeligheid staat hierbij bij ons voorop en de experience moet bereikbaar zijn voor iedereen. Je hoeft in onze optiek nl. niet naar Lapland voor een Arctische ervaring of naar het ‘onbereikbare’ Siberië om eens in een Taiga bos te bivakkeren. Wij laten jou vertragen, even weg uit de sleur van de drukke maatschappij. De natuur is te mooi om te negeren, maar toch doen veel mensen dat onbewust. Daarom bieden wij diverse reizen aan met verschillende activiteiten op verschillende niveaus.

Jouw initiatief op Afhangen.com?

Meld je bij ons aan

arrow_drop_up arrow_drop_down